2016. május 1., vasárnap

BORSODI FALU, AHOL MÉG VAN RABSZOLGATARTÁS ÉS UZSORAMAFFIA IS

MAGYAR NARANCS - KIS MAGYARORSZÁG
Szerző: Kovács István
2016.04.30.


Pár éve anyát és lányát taszítottak rabszolgasorba Csernelyen, nemrég pedig kényszermunkára fogta áldozatait két helyi uzsorás. A polgármester mégsem teljesen pesszimista. 

Az elmúlt évek rendőrségi híreiben gyakran feltűnt az Ózdhoz közeli Csernely neve. A községben az elmúlt három évben két gyilkosság is történt. Tavaly januárban a Tungsram nyugdíjas igazgatóját ölte meg egy helybeli férfi, aki korábban rendszeresen dolgozott az áldozatnál, míg 2014-ben egy asszonyt gyilkolt meg saját házában egy férfi ismerőse.
Rabszolgatartás ma


Ugyancsak a 2014-es rendőrségi hírekbe került O. Attila és felesége, valamint B. Csaba az élettársával, akik „a nyomozás adatai szerint kihasználták két helyi nő – anyát és lányát – kiszolgáltatott helyzetét, megalázó körülmények között tartották és minden jövedelmüktől megfosztották őket” – szólt a rendőrségi közlemény. Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, és a nyomozás során kiderült, hogy a két megfélemlített nő ételhulladékot kapott enni, továbbá dolgoztatták mindkettőjüket, miközben járandóságukat elvették. Emellett fenyegették és bántalmazták őket, ezért nem mertek elmenekülni fogva tartóiktól. A mentálisan sérült két áldozatot végül egy Ózdtól távoli szociális intézetbe helyezték el, megelőzve az uzsorások és azok rokonainak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.