2016. május 28., szombat

CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2016.05.27.


A demokratikus ellenzék előbb öngyilkosságot követett el, aztán kiugrott az ötödikről, és most éppen egy nejlonzacskóval a fején fojtogatja magát.

 Balszerencséjükre a választási rendszer is annyira torz és igazságtalan, hogy esélyt sem ad a csodába illő túlélésükre. Ezt rajtuk kívül mindenki tudja, és mivel az Orbán-rezsim hat éve elszánt következetességgel ugyanabba az irányba tart, tévedés nélkül megmondható, mi vár ránk 2018 után.
 

Semmi jó.

Ezt előre látva, néhányan már felvetették, hogy a demokratikus ellenzéki pártoknak utolsó és egyetlen esélyként követelniük kéne a választási rendszer átalakítását (arányossá tételét), és ha a Fidesz nemet mond, jelentsék be a választás bojkottját.
 

Valóban drasztikus lépés volna, nehezen kiszámítható következményekkel, de semmi nem lehet károsabb a kiszámítható rossznál.
 

Márpedig egy újabb Fidesz-ciklusban az élet, az élhetőség, a jövő – egyéni és nemzeti – minden feltétele törvényszerűen tovább fog romlani, egyre több dologban és egyre többeknek már az elviselhetetlenségig. Orbán folytatódó uralmába az ország és vele újabb százezrek fognak végképp belerokkanni.
 

Ebbe a rendszerbe és ebbe az emberbe ez van beleírva...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.