2016. május 26., csütörtök

FÁRAÓK SORSA

AMERIKAI NÉPSZAVA BLOG
Szerző: Bartus László
2016.05.25.


Akik abban reménykednek, hogy Orbán Viktort észrevétlenül leválthatják, nem csak azt nem veszik figyelembe, hogy Magyarországon nincsenek szabad és demokratikus választások,de olyan alapvető törvényszerűségekre sincsenek tekintettel, mint a diktatúrák általános természete, és a diktátorok patológiás személyiségzavarának jellemzői.

Egyetlen diktátor sem képes önkorlátozásra, pszichés betegségük folytán minden érzékükkel a kontroll nélküli hatalom kiépítésére törekszenek. Patológiás személyiségük védekezése ez, mivel soha nem érzik biztonságban magukat. Amikor a potenciális diktátornak még vannak riválisai, és azokat tisztességtelen eszközökkel távolítja el, amikor a második és harmadik vonalba szorulnak vissza azok, akik a diktátorral együtt kezdték, az vészcsengő. Utolsó figyelmeztetés, hogy ezt az embert most lehet megállítani vagy soha. Különben menthetetlenül betölti a fáraók sorsát.

A skizofrén paranoia tünetei valamennyi diktátornál kimutathatók. A tragédia paranoiás személysiégzavarral kezdődik, a hatalom természetfölötti forrásával, istenkirálysággal folytatódik, majd pusztulással végződik. A folyamat egy pontján túl megjelenik a fáraók szindrómája. A jelenség a bibliai exodus történetéből kapta a nevét, amikor a fáraót még a tíz csapás sem térítette jobb belátásra (Mózes II. könyve). "isten megkeményítette a szívét", és a végén pusztulásba viszi saját magát és az embereit...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.