2016. május 26., csütörtök

TARTALOM

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.05.25.


L. Simon szerint az információs pont egyrészt állandó tartalmakat kínál magyar és angol nyelven a Vár történetéről, a Várkert Bazárról, a Karmelita Kolostorról, a Főőrségi épületről és a Szent István-teremről, amelyet 2018-ban szeretnének átadni. Másrészt a monitorokon különböző információkkal, például a www.hauszmannterv.hu tartalmával, ismert művészek, közéleti emberek, az itt élők közreműködésével készült kisfilmekkel bemutatja, mit jelent a Vár, illetve annak megújulása.

Tetszik érteni? Nem leírásokat, nem ismereteket közöl, nem a különféle épületek történetét beszéli el, nem szolgál magyarázatokkal, amik segítenek megérteni a Vár rekonstrukciójának lényegét, nem. Tartalmakat kínál.


A televíziók már évek óta nem műsorokat készítenek, nincsenek filmek, dokumentumjátékok, riportok, magazinok, interjúk - tartalmak vannak. Megjegyzem egy szempontból indokolt volna ennek a szónak a használata, ezek valóban legtöbbször bizonyos gyomor- és béltartalmakra emlékeztetnek, de nem hiszem, hogy ezért hívják őket tartalmaknak. Még csak azért sem, mert a teljes tartalmatlanságot legalább a fosztóképző nélküli szóval akarják palástolni.

Egyszerűen a már jól ismert restség jelentkezik ebben a szóban, a mondanivaló teljes hiánya, az unatkozó és semmihez sem értő médiaguruk végtelen ostobasága...


ITT OLVASHATÓ
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.