2016. május 9., hétfő

FELEDÉKENYSÉG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.05.09.


Ma van a Győzelem Napja.
Rettentő ára volt ennek a győzelemnek, csak a Szovjetunió népei húszmillió halottat adtak érte, de én úgy számolom, hogy ehhez a számhoz a szövetségesek, a vesztesek és a megsemmisítótáborokban meggyilkoltak, meg a hadifogolytáborok halottainak számát is hozzá kell adni.
Gigantikus a veszteség, a szám szinte felfoghatatlan.
Persze érthető - ha elüt valakit az utcán egy autó, akkor az tragédia, a világháború áldozatainak száma meg statisztika.
Akinek ottmaradtak hozzátartozói, az érti ezt, a többinek, meg az új generációknak meg látnivaló, hogy hiába is magyarázod.
Az ember nem túl tanulékony jószág, csak azt érti meg általában, amit a bőrén megtapasztalt.
A magyar nép meg e téren is különleges, hisz nem a majommal közös őstől származik, mint az emberi faj általában, hanem a majom és aranyhal házasságának gyümölcsétől.
Köztudott talán, hogy az aranyhal az az élőlény, melynek memóriája a múlt három másodpercét fogja át.
Így aztán csodálkoznék felettébb, ha a mai napon tisztességes megemlékezések születnének, ezidáig se igen tépte magát senki, hogy elmondja azoknak, akiknek semmiféle ismereteik nincsenek a korról, hogy hová vezet a sovinizmus, az antiszemitizmus, rasszizmus, meg a nácizmus bármelyik formája, beleértve a nyilaskeresztes vitézkedést is.
Igen, a mi felelősségünk is, hogy a mai fiatalok csak néznek, mint liba a piros kukoricára, amikor hallják, hogy katonáink megszálló csapatok voltak Ukrajnában, hogy élő emberekre rágyujtották a csűrt, a templomot, hogy csecsemőket és kisgyerekeket hajigáltak a tűzbe, hogy akasztgattak, gyilkoltak.
Ők jobban szeretik azt hallani, hogy a Don-kanyarban hősiesen védtük a hazát, mígcsak el nem söpört bennünket a szovjet túlerő.
Arról sem szeretnek hallani, hogy a hős SS-alakulatok a magyar sebesülteket kihajtották a házakból a hóba, fagyba, azt meg el sem hiszik, hogy Magyarországot német csapatok szállták meg.
Magyarember makulátlan hős, csak éppen nem emlékszik arra, ami őseivel történt rossz döntéseik alkalmával...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.