2016. május 14., szombat

KIKET HALLGAT LE A RENDSZER ÉS MIÉRT

KETTŐS MÉRCE BLOG 
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.13. 

A Blikk közölt ma reggel cikket arról, hogy kollégájukat egy szimpla bűneset kapcsán lehallgatták, hogy kiderítsék, ki a forrása a rendőrségen belül. Ez az újságírói munka, a társadalmi kontroll tönkretétele. Ki fog ezek után rendőrként bármilyen információt újságíróknak kiadni? És miért sokasodtak meg az elmúlt időben Magyarországon a lehallgatási ügyek?
Hónapokig titkos eljárásban nyomozott a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével egy rendőr után hivatali visszaélés gyanúja miatt, mert a vád szerint egy kettős emberölési ügyben adatokat adott ki a Blikk újságírónőjének. Az esetben az a furcsa, hogy több más médium is beszerezte a helyszínen ezeket az információkat, rendőrségi kapcsolat nélkül is. De ennél is furcsább, hogy miután nyilvánossá tették a nyomozás aktáit, kiderült, lehallgaták bírói engedélyel a Blikk újságírónőjét, Csikós Klaudiát.

Márpedig az újságírók lehallgatása elviekben különösen érzékeny dolog, ilyet csak akkor lehet csinálni, ha magával az újságíróval szemben merült fel bűncselekmény gyanúja. Itt erről
 szó sincs.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.