2016. május 14., szombat

"VALÓT MONDJ, BÁRMI LESZ AZ ÁRA" - VARÁZSFUVOLÁK 2016 MÁJUSÁBAN II. - OPERAKALAND AZ ERKELBEN

MEZEI NÉZŐ BLOGJA
Szerző: MakkZs
2016.05.14.


Idén a műsor úgy hozta, hogy a Müpában megint elővették Fischer Iván tavalyi Varázsfuvola rendezését , amelyről az előző Varázsfuvola- bejegyzés szólt, illetve az Erkel tavaszi operakalandjában is ez a mű szerepel, hármas szereposztásban, Szinetár Miklós rendezésében. Ennek az előadásnak a 2014-es főpróbáját láttam, és kevéssé szerettem, lehet, hogy azért is, mert néhány hónappal előtte az említett Almási-Tóth rendezésben végre találtam egy olyat, amelyiket el tudtam fogadni.
 
Jogos kérdés ezek után, hogy ha különösen nem szeretem a darabot, időm sincs, minek erőltettem a darab ismételt megtekintését, ráadásul egy héten belül négyszer is elmentem az Erkelbe, bár csak egyszer tudtam egy teljes előadást végignézni (május 10-én délelőtt), de minden szereposztásba belenéztem, bár így is vannak szólisták, akikből semmit, vagy méltatlanul keveset láttam.

Az ok roppant egyszerű: azon kívül, hogy kissé nyugtalanít, hogy miért is nem tudom ezt a Mozart művet szeretni, miközben a szerző olasz operái a kedvenceim közé tartoznak, csakis a fellépők miatt vettem magam rá a megtekintésre. Abban tudom az énekeseimet megnézni, amiben kitűzik őket. Ha ebben, akkor ebben. És annyira sok énekes van kisebb szerepekben is, akik érdemesek a figyelemre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.