2016. június 18., szombat

A HIÁNYZÓ HANG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bruck András
2016.06.18.


Nem akartam már erről írni – az ellenállás hiányáról. Mert kilátástalan, de most elém került Kertész Imrének ez a mondata: „Csak az tart ki, akiben elegendő gyűlölet és megvetés ég...”

Egy radikális élet radikális útmutatása.

De hiába is ajánlja a mifelénk egyetlen célravezető receptet, ezen a tájon mindig csak a gonosz radikális. És akár a száguldó vonat előtt sorban zöldre váltó szemafor, a mai hatalom is szabadjelzést kap mindenhol.

Ezekben a hetekben történetesen a szemétszállítást, a kéményseprést és a városnézőbusz-bizniszt államosítják, elvéve ezrek megélhetését, megkezdték a Zsolnay-gyár elrablását, és beolvasztják, azaz megsemmisítik a legjelentősebb hazai informatikai fejlesztő intézetet.

Mindent lezúznak, hazavisznek, szétosztanak egymást közt. Amire szemet vetnek, megszerzik, mindegy, hogy az egy gyár, vagy csak egy eszpresszó, terasz, romos kastély – minden kell nekik, majd a pénzünkön felújítják, és Ráhel meg István nevére íratják.

Nincs ebben semmiféle ideológia és vízió, csak nyers rablás és agresszió – erről kéne valamennyi elérhető fórumon beszélni. Csakhogy továbbra sem ez az uralkodó értelmiségi hang...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.