2016. június 22., szerda

A JEGYBANKI LUXUSKASTÉLYBÓL AZ LÁTSZIK: MINDEN SZUPER AZ MNB-ALAPÍTVÁNYOKKAL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.22.


Ezekről ne maradj le!

Minden szupi-szuper az MNB-alapítványoknál (444)

Megy a kavarás a felcsúti kisvasút körül (444, EUrologus)
Dénes: kézi vezéreltnek látszanak a stadionépítések (Átlátszó)
 
Ha van 3 perced:
 
Minden szupi-szuper az MNB-alapítványoknál
Ezt épp egy olyan luxuskastélyban sikerült megállapítania a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának, amelyet a jegybank az első lendülettel vásárolt meg. A testület maradéktalanul elfogadta a jegybanki alapítványokban való részvételét vizsgáló eljárás záródokumentumát, és ezzel pontot tett az ezzel kapcsolatos eljárás végére is, állapította meg Papcsák Ferenc elnök. (444)
 
Megy a kavarás a felcsúti kisvasút körül
Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár szerint az EU nem indított eljárást a felcsúti kisvasút miatt, és félreértés, hogy heti több ezer utast vállaltak volna, valójában csak napi 27-28-at, amit teljesítenek is. Az ügyet jelentő Jávor Benedeknek viszont azt írták Brüsszelből, hogy „a képviselő által bemutatott utasszámok nincsenek összhangban a pályázatban foglaltakkal”, és ellenőrzés lesz. Úgy tudja, az OLAF is vizsgálódik. (444, EUrologus)
 
Egy cég köti össze az Orbán-vő ex-cégének győzelmeit
Ugyanaz a közbeszerzési tanácsadó cég segített legalább 11 településnek olyan közbeszerzéseknél, amelyeken az egykor a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Elios nyert. A települések még akkor is ezt a céget választották, ha egyébként más szokott lenni a bejáratott közbeszerzési tanácsadójuk. Ebben a szerepben egy másik cég is több helyen megjelenik az Elios győzelmeinél, amelynek az egyik tulajdonosa közös vállalkozást visz Tiborcz üzlettársával. (Index)
 
Kézi vezéreltnek látszanak a stadionépítések
Politikailag motivált és erőteljesen kézi vezérelt folyamatnak látja a stadionépítéseket Dénes Ferenc sportközgazdász, mert „nagyon világos döntési folyamat rajzolódik ki”, ha megnézzük, hogy egy érintett futballklubnál van-e például fideszes, kormányzati erős ember. A sportközgazdász szerint logikus, hogy meglódultak a vizes vb költségei, de az őszinte beszéd hiányát nem érti. (Átlátszó)
 
A német EU-biztos simítgathatja Paks II. útját
Állítólag a hivatalos programon kívül Paks II-ről is egyeztetett Orbán Viktor Günther Oettingerrel, amikor az Európai Bizottság német tagja májusban Budapesten járt. A találkozón a 444 szerint egy német üzletember is részt vett, a két vendég befolyásával és kapcsolataival segíthet felpörgetni a Brüsszelben elakadt beruházást. Cserébe a kormány bevonhatja a Siemenst a bővítésbe és nem tiltakozna az Északi Áramlat 2 német-orosz gázvezeték-bővítés ellen. (444)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.