2016. június 22., szerda

A KISVASÚTTAL KAMPÁNYOLNAK A BREXIT MELLETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.21.


Orbán beavatkozása a brit EU-népszavazásba a várható eredménnyel járt. A húszmillió forintból fizetett hirdetések az ellenkező hatást váltották ki. Felhívták a figyelmet az EU jelenlegi hibáira, tehetetlenségére és működési zavaraira. Az Európai Unió működésének egyik csődje éppen az orbáni Magyarország és az unió viszonya.

Magyarország megtestesíti mindazt, amit a Brexit híveinek egy része mond, hogy az EU sokak számára nem közös értékeket és felelősségvállalást jelent, hanem élősködést az európai polgárok pénzén. Az uniós szabályok nem voltak képesek garantálni azt, hogy a felvett tagországokban a liberális demokráciákat ne váltsák autoriter rendszerek, s ma már az Európai Unió finanszírozza ezeket.

Az EU tehetetlennek bizonyult valamennyi normaszegéssel és törvényszegéssel szemben. Eltűri, hogy egy tagország az európai értékeket és az Uniót nyíltan gyalázza, de a tartsa a markát és követelje az unió pénzét. Azt az uniós pénzt, amit részben ellopnak, részben értelmetlen beruházásokra fordítanak, részben luxusköltekezést folytatnak belőle. Olyan településeken, ahol semmi munka nincs csicsás tornyokat építenek és burkolják a fő teret.

Az egyik legkirívóbb felhasználás a felcsúti kisvasút volt, amely nemcsak felháborító, mert afrikai banánköztársaságokra és diktatúrákra emlékeztető módon a Vezér kertjébe épített futballstadionhoz vezet, hanem nyilvánvaló csalás áll a hátterében. Vizsgálat indult, de mindenki biztos lehet abban, hogy a vizsgálat eredménye nem tár fel semmit és nem lesz következménye a törvénytelenségnek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.