2016. június 15., szerda

AJÁLAT, MELYET NEM LEHET VISSZAUTASÍTANI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.14.

A Keresztapa magával vitte Luca Brasit, majd a zenekarvezető fejéhez pisztolyt szorított és közölte: vagy az aláírása kerül az asztalon fekvő szerződésre, vagy az agyveleje.
Persze ez a múlt század első harmadában történt Amerikában, ahol az amerikai olasz maffia tartotta kezében New Yorkot, ahol az üzleti ügyek egy részét pisztollyal intézték el.
Magyarország mindig néhány évtizedes késéssel követte Amerikát, ide most ért el a Cosa Nostra, de most aztán rendesen.
Rálőttek
Bachar Najradi a pécsi Zsolnay Manufaktura többségi tulajdonosának irodájára, feltehetőleg figyelmeztetésképpen, miután az 1980 óta hazánkban élő, svájci állampolgárságú, magyarul tökéletesen beszélő üzletember nem kért bocsánatot, hogy most, amikor jönnek az EU-s pénzek és nagy kereslet támadt épületkerámiára (Budapest sok szép műemléke Zsolnay cserepekkel fedett és díszített...) nem ajánlotta fel azonnal Orbán embereinek a gyárat.
Valószínűleg ezt kellett volna tennie, és úgy, mint Brezsnyev macskájának - önként és dalolva...

Csak említeném: a Zsolnay nemzeti kincsünk, a magyar porcelán tekintetében tulajdonképpen két márkát lehet említeni, mely világszerte elismert, a másik Herend.
Szép porcelánt gyárt Hollóháza is, de egy brand felépítése évtizedekig tart, porig rombolása néhány év alatt megoldható, ha szorgalmasak az ebben érdekeltek.
Ez a gyár most két tulajdonos kezében van, az említett üzletember mellett kisebbségi tulajdonos Pécs városa, mely ebben az ügyben úgy viselkedik, mint a legócskább üzleti hiéna a magánszektorból, jól tetten érhető, hogy a módszerek onnan származnak.
Talán csak azzal a különbséggel, hogy a maffia először azért ajánlani szokott egy ésszerű árat a megszerezni kívánt vagyontárgyért, de hát az csak a Cosa Nostra volt, a mieink nem szorulnak rá az ilyen, gyengeséget sugárzó . megoldásokra...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.