2016. június 21., kedd

EURÓPÁNAK SZÜKSÉGE VAN A BRITTEKRE

MANDINER BLOG
Szerző: Redakció 
2016.06.21.


Ha kilépnek, minket is gyengítenek, ha bent maradnak, minket is erősítenek.

Európa már siratja a briteket. Vezetői zárt ajtók mögött rémülten egyeztetnek az esetleges kilépés lehetséges forgatókönyveiről. A kilépéspártiak közül egyesek már behűtötték a (francia?) pezsgőt. Ám talán még korai lenne inni a medve bőrére. Az is lehet, hogy a múlt héten kiszivárogtatott kilépéspárti előny valójában kontraproduktív lesz, s képes mobilizálni az utolsó pillanatban a – főként fiatal – maradáspártiakat, akik eddig egyébként nem szándékoztak elmenni szavazni.

A magyar kormány bennmaradás mellett érvelő hirdetési kampánya jó alkalom arra, hogy világosan kimondjuk: nem a konzervatív-liberális, jobb vagy baloldali, esetleg kozmopolita-hazaszerető pólusok szerint oszlanak el a kilépést pártolók és az Európa-pártiak. Egyszerűbben: fontos érvei lehetnek a konzervatívoknak a bennmaradás mellett. De most nem a szigetország konzervatívjainak belvilága érdekel.

Sokkal inkább Európa – s benne a mi sorsunk.

Tehát: az európai és a magyar konzervatívok érdeke

Úgy gondolom, az európai és a magyar konzervatívoknak is az az érdeke, hogy az Egyesült Királyság maradjon része az Európai Uniónak. Lehetne ezen álláspont mellett nagyon cizelláltan és részletezően is érvelni. Én most nem ezt teszem...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.