2016. június 22., szerda

KILÉPNÉNEK AZ ANGOLOK - ODA A MUNKA, ODA A PÉNZ?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.22.


Csütörtökön az Egyesült Királyságban nem csupán országuk jövőjéről döntenek azzal, hogy kilépnek, vagy maradnak az EU-ban. Döntenek Európa jövőjéről, s nem utolsósorban több százezernyi magyar sorsáról is.       

A helyzet az, hogy az elmúlt években sosem volt ennyire szoros az állás a kilépést támogatók és az ellenzők között. A tét nagy, az eredmény megjósolhatatlan. De mi lesz a magyarokkal? 

Rossz hír, hogy a brit kilépés egyik legnagyobb vesztese éppen Magyarország lesz. Nem csupán a kint dolgozó magyarok, hanem a magyar gazdaság szempontjából is tragédia lenne, ha Nagy-Britannia búcsút intene az integrációnak.

Brexit kampányfinise menekültellenességgel, haraggal, hazugságokkal és félelmekre ható üzenetekkel tüzelte fel a briteket, akik holnap az urnák előtt szavaznak majd arról, hogy az Egyesült Királyság tagja maradjon-e az Európai Uniónak. A gazdasági, szociális, biztonságpolitikai józanságtól teljesen elszakított kampányban, amelyben az észérvek helyett az érzelmekre ható propaganda kapta a főszerepet - hasonlóan az itthoni helyzethez - a kormányzat az utolsó pillanatig feszítette a húrt, s korbácsolta az indulatokat az európai közösség ellen mielőtt leállt volna, s a maradás mellett kezdett volna kiállni. Kérdés, nem lesz-e túl késő?

Arról, hogy a britek hogyan váltak euroszkepticistából EU-ellenesekké, itt olvashattok egy tömör elemzést...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.