2016. június 2., csütörtök

SOKSZOR MINDENÜKBŐL KIFORGATJÁK AZ OTTHONBA KERÜLŐ IDŐSEKET

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.02.


Bár a polgári törvénykönyv módosítása lehetővé tenné, nem látszik reálisnak, hogy bárkit perrel kényszerítsenek arra: gondoskodjon a szüleiről. A szociális otthonoknak és a kórházaknak erre végképp nincs emberük.

„Kórházunk ezúton értesíti, hogy hozzátartozóját két nap múlva mentővel otthonába küldjük.


Kérem, fogadásáról gondoskodni szíveskedjenek. Amennyiben a lakásba való bejutását nem teszik lehetővé, rendőri segítséget kérünk."

Az egykori tévés személyiség pánikrohamot kapott a táviratot olvasván. Első útja az édesanyját immáron másfél éve ápoló fővárosi kórház krónikus belgyógyászati osztályára vezetett, ahol kifejtette, hogy a mama nem térhet haza sokszobás lakásába, mert azt időközben átalakították, így nem alkalmas időskori elbutulásban szenvedő, vizeletét visszatartani nem tudó ember ápolására. Másrészt az anyja jelentős tartozást halmozott fel. Erre az orvos megjegyezte: a mamának 250 ezer forint a nyugdíja, amiből hónapok óta egy fillért se látott.

A rokon egy hónapot kapott a helyzet megoldására. Az idős nőt végül egy másik rokon helyezte el az elfekvő helyett egy idősotthonban.

És ez még egy aránylag jól végződő történet...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.