2016. június 2., csütörtök

TÖBB ELJÁRÁS FOLYIK - BÍRÓSÁGON ÉS RENDŐRSÉGEN IS - WELSZ TAMÁS HAGYATÉKÁVAL KAPCSOLATBAN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.06.01.


Két év telt el Welsz Tamás halála óta, de hagyatékával kapcsolatban több eljárás van folyamatban, többek között a férfi volt élettársa ellen vizsgálódnak az V. kerületi kapitányságon. Továbbá a Budaörsi Járásbíróságon is több ügy folyik a nővel és Welsz egykori üzlettársával szemben. Ezzel együtt nem tudni, hogy mi lett annak a feljelentésnek a sorsa, amit panamai céges papírokkal elkövetett okirat-hamisítások és csalások miatt tett meg a férfi, aki 2014 tavaszán, a választási kampány és a szocialista Simon Gáborral szemben zajló eljárás közepén életét vesztette.

A panamai papírok botrány kirobbanása előtt három évvel a magyar hatóságoknak már jelezték, hogy jelentős számú, a Panamai Köztársaságban bejegyzett céget, illetve hamis cégpapírokat értékesítettek hazánkban magyar és külföldi üzletembereknek. Az Átlátszó birtokába került feljelentés végén Welsz Tamás neve szerepel.

Az iratot pedig elküldte az Országos Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztályra, a Nemzeti Nyomozó Irodának, illetve a XI. kerületi Rendőrkapitányságnak mondván, a céges ügyekben felmerül a csalás, a közokirat-hamisítás, a magánokirat-hamisítás, az adócsalás, a hitelezési csalás és a sikkasztás gyanúja...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.