2016. július 10., vasárnap

A MEGFOJTOTT ORSZÁG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.10.


Reményeim szerint érdekes útra indulunk ma, jó messze Európától. Kiderül majd, miként fognak halálos ölelésbe egy egész országot a bandák, aztán egy frissen érkezett pár szemén keresztül vetünk egy pillantást Cincinattira, és a végére jut egy számvetés is Indonéziából. Jó utat!
 
Kezdjük utunkat El Salvadorban, ahol a Mirador blog szerzői szereztek újabb kalandos élményeket, méghozzá a helyi turizmus fellegvárának számító Suchitotóban.
 
„A Hostal Vista Lagóban kötünk ki, aminek teraszáról - hűen nevéhez - zseniális panoráma tárul a szemünk elé. Suchitoto alatt a Rio Lempát 1976-ban felduzzasztották, létrehozva ezzel El Salvador legnagyobb mesterséges tavát, a Cerrón Grandét.
 
Mivel sehol egy vendég, a legszebb szobájukat adják nekünk, bár az igazat megvallva, El Salvadoron kívül a szálló valószínűleg sehol nem kapna működési engedélyt. A tető lyukas, az ágy szakadt, a WC-kagylót pedig beépítették a zuhanytálcába. Igazából teljesen mindegy, a kilátás mindenért kárpótol.
 
Tíz éve, mikor itt jártam, egy ausztrál sráccal jártuk körbe a vidéket. Tisztán emlékszem, hogy egy vízesést kerestünk, de nem találtuk, most viszont a házninéni eligazít minket:
- A Los Tercios veszélyes környéken van, ráadásul nincs benne víz, mert már hetek óta nem esett. Ha mégis mennétek, menjetek el a rendőrségre, ők segítenek odajutni.
Így kötünk hát ki a suchitotói szerveknél, akik azonnal pattannak, és mellénk állítanak két fiatal rendőrt. De nem ám gyalogosan megyünk az alig három kilométerre álló vízeséshez, hanem kocsival.
 
A srácok az út alatt elmesélik, hogy El Salvadorban képtelenség felszámolni a bandákat, mert olyanok, mint a rák; amint felszámolsz egyet, azonnal lesz belőle kettő...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.