2016. július 12., kedd

ÁLLAMTITKÁRKÉNT MEGBUKOTT L. SIMON, DE A VELENCEI-TÓNÁL MÉG SZÁMÍTANAK RÁ

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.07.12.


Rákellenes sárgabarackmag, fitneszedző feleség által megszerzett állami földterületek, saját panzióhoz vezető közút közpénzen és számos Velencei-tó parti biznisz – ezek kísérték L. Simon László író, költő, borász politikai pályafutását. Az ív néhány nappal ezelőtt tört meg, amikor egy sajtótájékoztatón jelentették be a menesztését az államtitkári posztról, miközben L. Simon épp magyar őshonos fajtájú kutyák bronzszobrait avatta fel. A döntés pontos okairól csak találgatások vannak.

Magas pozícióból váratlanul ejtették L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárt, legalábbis a politikus saját nyilatkozata szerint így történt a leváltása. Ami azért nem teljesen igaz: L. Simon gondolhatta ugyan, hogy a helye be van biztosítva, de voltak olyan intő jelek, mint például a Miniszterelnökséget vezető Lázár János miniszter korábbi felszólítása, hogy az államtitkár tegyen maga körül rendet.

Lázár barátjának lenni mostanában
Már az sem mindennapi, hogy a miniszter június 30-án, a szokásos Kormányinfó sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem tart igényt a – Spéder Zoltán kiérdemesült bankoligarchához hasonlatosan – barátjaként aposztrofált L. Simon László munkájára a továbbiakban, mert elégedetlen az elért eredményekkel...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.