2016. július 12., kedd

VARGA MIHÁLY MAGYARÁZZA A MECHANIZMUST

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.07.12.


Mi tegyen egy itt működő és adózó multi, ha sürgősen és rövid időre szüksége van, mondjuk, szakképzett varrónőkre, szabókra? Hozza ide a kihasználatlan kapacitásait, „vendégmunkásait” más országokból? Vagy várjon, míg lesz hadra fogható magyar munkaerő? Esetleg reménykedjen, hogy 15-20 éven belül megfordulnak a negatív hazai demográfiai trendek? A kormány tanulságos eligazítást tartott, mi a teendő. Hadd értse, akinek értenie kell.

Múlt héten kínos magyarázkodásba bonyolódott a kormány és személyesen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Történt, hogy a Népszabadság beszámolt ún. „harmadik országbeli” (vagyis Unión kívüli) vendégmunkások itteni alkalmazásáról. A Nógrád megyei Szügyre Mexikóból, Oroszországból és Szerbiából verbuválták a varrónőket. Az írásból nem derül ki, hányan is vannak az autóponyvát gyártó multi cég más üzemeiből Magyarországra átirányított külföldiek, csak azt tudni, egyelőre három hónapig maradnak.

Mindez, a globális gazdaságban teljesen mindennapos eset akkora megütközést keltett a nyári uborkaszezonban, hogy Varga miniszter úgy érezte, feltétlenül meg kell szólalnia...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.