2016. július 20., szerda

CECÍLIA, KATA ÉS TÍMEA CLEVELANDBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.07.19.


Clevelandben, a republikánus konvenció első napján, az est fő szónoka Kelet-Európa leánya, a szlovén Melania Trump volt, akinek az lett volna a szerepe, hogy bemutassa Donald Trump "emberi arcát". Hogy Donald Trump-nak van-e emberi arca, azt nem tudtuk meg, mert ebből a beszédből az nem derült ki. A First Lady babérjaira pályázó volt modell képtelen volt akár egyetlen őszinte szót mondani Trump "emberi oldaláról". Az előző feleség korábban megtette ezt, állítása szerint Trump őt verte.

Közvetve azért sok mindent megtudhattunk Donald Trumpról, ahogy ott állt a 70 éves milliárdos a 46 éves volt szupermodell harmadik feleség oldalán, aki First Lady szeretne lenni, és élete legjobb döntésével a kifutókról bemasírozna a Fehér Házba. Ez a kép mindent elmond a szereplőkről, anélkül, hogy a demokratákhoz hasonlóan ribancnak neveznénk a potenciális First Ladyt és kurafinak a pénzével csajozó Trump-ot.

Az egész beszéd közvetítésének a leggyönyörűbb részei azok voltak, amikor közben bevetítettek arcokat. Például Trump előző házasságából származó gyermekeinek tekintetét, miközben a velük majdnem egyidős szlovén mostohaanya a morális értékekről beszélt. Egy ilyen pillantás leleplezte az egész alpári képmutatást, ami a színpadon zajlott, és tapinthatóvá tette azt a gyűlölködést, ami ebben a családban a színfalak mögött lehet. Ezt nem enyhítette az a hideg üdvözlés, amellyel Trump a feleségét a beszéde után köszöntötte, pedig valami puszifélét is kicsikartak magukból a közönség kedvéért. Ilyen hűvös és hideg viszonyt elnökaspiráns még nem produkált.

De az egész program legragyogóbb pillanata az volt, amikor a kivénhedt milliárdos és a pénzen vett modell felesége erkélyjelenete közben bevágták az alelnökjelöltet, Mike Pence újjászületett keresztény kormányzót, amint tapsol a harmadik feleséget taposó Trump és Melania kettősének. Pence úgy került Trump mellé, hogy a középkori katolikus egyháztól semmiben nem különböző amerikai neoprotestáns evangéliumi pásztorok lobbizták be Trump támogatása fejében. Azzal a küldetéssel, hogy ő legyen majd az inkvizitor és állami erővel üldözze a bűnt, mindenekelőtt a homoszexuálisokat...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.