2016. július 27., szerda

EURÓPA BAZÁRI MAJMA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.07.27.


A világ fejlettebb részén, ahol több a tejbe aprítani való, mint nálunk, ahol nem kapnak epilepsziás rohamokat a másként gondolkodóktól, ahol a kevésbé vájtfülűek tájékozatlanságát és iskolázatlanságát, valamint a sorscsapásaiktól szabadulni akaró menekültek helyzetét nem használja ki az éppen uralkodó politikai hatalom saját céljainak eléréséhez, ott a liberális demokráciát eszük ágába sem jut elutasítani.

Ott tudják, hogy a toleranciát és a multikulturális adottságokat a harmadik évezred elején, fejlett társadalmak már nem tudják kikerülni!

Ott a társadalomban természetesnek tartják, hogy vannak a mindenkori hatalomnak fékjei és ellensúlyai, melyek megakadályozzák, hogy az adott kormány elfeledkezve magáról, netán olyan törvényeket, vagy intézkedéseket hozzon, melyek sértenék az emberi méltóságot, és kiszolgálnák a korlátlan személyes hatalmat, az önkényuralmi törekvéseket. A fejlett többpárti demokráciákban, ahová a papírforma szerint mi is tartozunk, a mindenkori ellenzéknek tartalmi jogosítványokat is adnak, nem csak formait.

Ezekben az országokban a miniszterelnök nem csinál magából bazári majmot, sem azzal, amit mond, sem azzal, ahogyan viselkedik. Míg az osztrák kancellár a tegnapi sajtótájékoztatón Donald Trump amerikai elnökjelöltségével kapcsolatban azt mondta, „Egy dolgot tanulhatunk Trumptól, hogy az ember férfi létére soha ne fesse be a haját”, addig a felcsúti kisvasutas ismét nem tagadta meg magát.

„Vannak olyan felvetések, melyeket a magaménak érzek” – mondta Orbán. Majd ócsárolni kezdte a demokrata külpolitikát, amely szerinte Európának nem jó, nekünk pedig egyenesen halálos! Trump politikája pedig Európának jó, nekünk pedig nem jelent mást, mint az életet. Mert mi – mondta a magyar kormányfő – ellenezzük a demokráciaexportot a migrációval együtt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.