2016. július 31., vasárnap

FELKAVARÓ HAZATÉRÉS ISZTAMBULBA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.31.


Mostanában Törökország nem az a hely, ahová az ember olyan nagyon vágyna, a terrortámadások, aztán nem is olyan régen a puccskísérlet, majd az azt követő leszámolások – elég ijesztő hírek Európa nyugati feléből nézve. De hogyan látja mindezt valaki, aki ott él? Erről is szó lesz a mai blogajánlóban, aztán megnézzük, hogyan is él Kínában egy magyar gyakornok, majd olasz strandokra látogatunk.

Kezdjük hát Törökországgal, azon belül is Isztambullal, ám a Tede in Turkey blog posztjának végén egészen messzire jutunk onnan.

„Az Isztambulhoz fűződő viszonyom szélsőséges. Mélységesen szeretem ezt a várost, mindig hevesen dobogó szívvel térek vissza hozzá. Eggyé válunk, de nem telik bele sok idő, és fojtogatni kezd. A lehető leggyorsabban menekülök el az öleléséből.

Az ország remekül inspirálja a művészeket és írókat a vég nélküli konfliktusaival, ugyanakkor állandó csalódottsággal végződő kihívást jelent a politika képviselőinek és a nemzetközi szakembereknek.

Mert hogy is lehetne elemezni egy országot, amelyet egyik kategóriába sem lehet besorolni; amely se nem nyugati demokrácia, se nem közel-keleti diktatúra; egy ország, amely állandóan a két szék közt a pad alá esik, előre- majd visszatáncol, és amely a végén nem érkezik meg sem ide, sem oda...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.