2016. július 7., csütörtök

ILLÉS: A FÁK VÉDŐI AZ ERKÖLCSI GYŐZTESEK - A KOPASZOK AGYA ÚJRA ELDURRANT (VIDEÓ)

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: halar
2016.07.07.


Szerda este tüntetés volt a Városliget védelmében, miután napközben a Rendőrség és a Liget Budapest biztonsági őrei kiürítették a Ligetvédők táborát. A békésen induló tüntetésen kisebb dulakodások is történtek, a kormányzati kopaszok megint hamar elvesztették türelmüket. Több embert meg akartak ütni, egy békés tiltakozót arcon vertek. A Rendőrség több embert, köztük egy vak férfit emelt ki a tömegből.
 
Tegnap reggel egy sokak szerint jogszerűtlen birtokvédelmi eljárás keretében a Rendőrség és a Liget Budapest biztonsági őrei kirakták a több mint 100 napja az Olof Palme sétányon lévő Hungexpo telep, a volt Kertem területén demonstráló ligetvédőket. A tüntetők még a személyes tárgyaikat sem vihették ki a területről, erre csak este, egyesével kaptak engedélyt.
 
A Ligetvédők szervezete tüntetést jelentett be a Magyar Zene Házának kiszemelt terület elé, amin nagyjából ezren vettek részt. A tüntetésen Bródy János zenélt, Puzsér Róbert műsorvezető pedig arról beszélt, hogy az amúgy is kevés zöldterülettel rendelkező Budapesten meg kell védenünk a fákat. Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke ismertette a Greenpeace pár napja megjelent reprezentatív közvélemény-kutatását, mely szerint a budapestiek 86%-a elutasítja a Városliget beépítését. Ez azért is érdekes, mert az LMCS januári mérése még 75%-os elutasítottságot mért. Lukács kiemelte, hogy a a Ligetet új épületek emelése nélkül is fel lehet újítani.
 
Lányi András elmesélte, hogy Lázár János egy nekik írt levélben védte meg a Liget-projektet. Lányi szerint a demokratikus értékek is veszélyben vannak, mivel a kormány nem engedett beleszólást a tervekbe, viszont több százmillióért hirdetik a beruházást. Megkérdeztük Karácsony Gergely zuglói PM-es polgármestert, mit tudnak tenni, de ő Csárdi Antal fővárosi LMP-s fővárosi képviselőhöz hasonlóan arról beszélt, hogy a kormány még az önkormányzatoktól is minden beleszólást biztosító jogi lehetőséget elvett. Karácsony szerint azonban a projekt meg fog bukni.
 
Feltűnt Illés Zoltán is, aki kiállt a tiltakozók mellett, és azt mondta, hogy a Fideszen belül is lát ellenkezést a beruházás ellen. Illés szerint a beruházók erkölcsi nullák, és felháborodott a rendőri fellépésen...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.