2016. július 12., kedd

KÁBÍTÓSZERÜGYI TANÁCS - TÁJÉKOZATÁS ROHAMTEMPÓBAN

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: kardostamas
2016.07.12.


Tervezetek a fiatalkorúak ellátásra, újabb ígéretek a pályázati kiírásokra, az alig fél éves szabálysértési törvénymódosítás előirányzott módosítása és a rendőrségi prevenció kivételezett helyzetének visszavonása – csak néhány pont a Kábítószerügyi Tanács június végi üléséről, melyen élénk viták folytak az állami szervek és a civilek között.

A Kábítószerügyi Tanács június 28-án tartotta elmúlt ülését, melyen a tanács elnöke, Nyitrai Imre helyettes államtitkár egyéb halaszthatatlan elfoglaltsága miatt – hasonlóan az eddigi alkalmakhoz – most sem vett részt. Az ülés első részében – közel felében – szakmai javaslatot hallhattunk Dr. Vetró Ágnes előadásában az EFOP 2.2.7 "Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése" pontra kiírt pályázat szakmai javaslatáról. Az úgynevezett Gyermek- és Ifjúsági Mentálhigiénés Regionális Központok (GYIMERKOK) létrehozására 6 milliárd forintot ír ki a pályázat és a javasat szerint hat ilyen központot hozna létre. Az előadást élénk vita követte, melyben számon kérték azokat az előzetes felméréseket, melyeken a javaslatban szereplő számok (például a megyénként egységesen meghatározott ágyszám) és a bevonni kívánt érintettek aránya nyugszik.

Ezt követően a Forrás Lelki Segítők Egyesülete részéről Berényi András és Holb Gergő adott elő egy tinédzser Hajdú-Bihar megyei addiktológiai rehabilitációs intézmény kialakításáról és protokolljainak meghatározásáról. Programjuk kialakításában Arany Zoltánhoz fordultak szakmai javaslatokért, aki csapatával az alapoktól építette fel az ország első gyermekaddiktológiai intézményét Szatymazon...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.