2016. július 25., hétfő

KONCEPCIÓVÁLTÁS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.25.


A magyar Svejk katonapolitikai programot hirdetett: közös hadsereg kell neki Európában.
És - ha már liba, legyen dundi - mindjárt kettő is, egy az Uniónak, egy meg a visegrádi államoknak, aztán indulhatunk is Doberdó felé, merthogy a mi Lángeszű Vezérünk megpengette a dicső múlt húrját is, példaként állítva Európa elé a hajdani Osztrák-Magyar Monarchiát.

Máris hihetetlen előrelépésnek lehettünk tanúi, hiszen eleddig ha szóba került a szuverenitás csorbítása, akkor kedvencünk azonnal a derekáig lógatta a nyelvét, ordított és toporzékolt, mintha a dagadt ruha ügyében csak ő dönthetne.
Nemzetállam az igazi, jóllehet Európában ilyen nemigen létezik, merthogy ezek a népek nem átallottak keresztbe-kasul háborúzni, betelepülni, ide-oda migrálni, Mailandtól Morvaországig katonáskodva hinteni a géneket.
Egyedül talán ő maradt tiszta pedigréjű, sehol benne egy idegen gén, ő az egyetlen echte magyar Magyarországon, mégha új is...
Tulajdonképpen a legostobább ember is mondhat okosságot - az Úr akarja, a kapanyél is elsülhet, ugye - és ennek örülni kellene.
Valóban, egy valódi európai államhoz vezető út első tisztességes lépése egy közös hadügy, külügy és pénzügy megteremtése lehetne.
Egy apró gond lesz csak ezzel: Ő akar lenni a császár.

Mikor Anglia elkövette történelme egyik nagy ballépését és kilépett az Unióból. darabideig zavarban volt a Mi Megmentőnk.
Hosszabb ideig csak a "migráns" szót tudta ismételgetni, ami könnyen ment, hiszen ő maga is migránsok leszármazottja, és ha reá nézünk, akkor láthatjuk, milyen borzalmas dolgokat képes tenni egy migráns, ha megkaparintja a hatalmat.
Mindenesetre kis idő múltán koncepciót váltott.
Legjobb lett volna természetesen kilépni az Unióból, de tudta, hogy ennek az ötletnek még saját hívei sem örülnének, ezért más megoldást keresett.
Egy csendes délután kiment a Kancsó Aréna műfüves (nem marihuana, hanem antidepresszánsok...) pályájára, kiállt a kezdőkör közepére, felköpött az ég felé, majd alászaladt, az Úr pedig teljesítette az akaratát.
Koncepciót váltott.
Mivel kívülről nem megy az Unió elhervasztása, hát akkor legalább legyen ez a csokor az enyém, mondá és elkezdte a közös haderők szorgalmazni.
K und K helyett O und O, melyben a König und Kaiser helyett az ő címei szerepeltek: Ondó und Orbán...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.