2016. július 27., szerda

ORBÁN TÁMOGATJA TRUMPOT, DE KI IS RÖHÖGI

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.26.


Az osztrák kancellárral viccelődtek az elnökjelölt hajviseletén. Túszejtés és török fenyegetések jutottak még erre a nyugtalanító keddre.

Trump

Orbán Viktor Christian Kern osztrák kancellárral közös sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az amerikai demokratákkal szemben Donald Trump migrációs és külpolitikáját támogatja. Ugyanakkor egyetértett Kernnel, aki Trumpról csak annyit mondott, az ember férfi létére ne festesse a haját.

A találkozó fő témája amúgy a menekültkérdés volt, a két politikus az elmúlt hónapok éles osztrák-magyar ellentétei után most békülékenyebb hangot ütött meg. Ezzel együtt az osztrák határellenőrzés és a magyar „tranzitzónák” előtt kialakult humanitárius helyzet okozhat még nézeteltéréseket.

Eközben az index.hu azt fejtegeti, hogy Orbán látványos hétvégi Trump-endorsementje talán nem is volt annyira tervezett. Az erre utaló jelek: Orbán a papírjai között keresgélt, amikor beszédében Trumphoz ért; Orbán szóvivője és a kormánypárti sajtó igyekezett kisebbíteni a bejelentés súlyát; Orbán fő amerikai lobbistája, Connie Mack többször is határozottan nekiment Trumpnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.