2016. július 22., péntek

POLITIKAILAG MEGÉRI A FIDESZNEK A NÉPHÜLYÍTÉS, DE MAGYARORSZÁG GYENGÜL ÁLTALA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Szigetvári Viktor
2016.07.21.


A Fidesz menekültügyi gyűlöletkampánya új fokozatba kapcsolt. Új hirdetések jelentek meg új üzenetekkel. Az állami pénzből milliárdokért folytatott hazug propaganda káros, és gyengíti Magyarországot. Védtelenné és félelmekkel telivé teszi egy változó világban, amikor meg kellene erősödnünk, magabiztossá kellene válnunk, mert a 21. század igazi kihívásai még előttünk vannak. Szemben a Fidesz hazugságaival, a menekültkvóta jó megoldás, amely része a közös, európai biztonságteremtésnek. Embertelenségből csak gyenge Magyarország terem.
 
Az Együtt azért bojkottálja a Fidesz hazug népszavazását, mert alkotmányellenesen lett kiírva, és olyan dologról szól, ami valójában nincs is. Érdemes erről higgadtan, tárgyszerűen beszélni. Az Európai Unió nem akar senkit betelepíteni Magyarországra. Amit akarnak, az egy új menekültügyi mechanizmus, amelynek része a menedékkérők elosztása. És ez helyes, és jó dolog. Az Együtt a kezdetektől, 2015 nyarától fogva támogatta Németország és az Európai Bizottság javaslatát. Akkor lesz biztonságosabb Európa, akkor lesz biztonságosabb az Európai Unió és a schengeni övezet, ha közös határőrizeti szerveket alakítunk, közös és egységes beléptetési politikát érvényesítünk, közös és betartott szabályok szerint fogadunk menedékkérőket, és azonos elvek szerint állunk hozzá az Európai Unióban a bevándorlás kérdéséhez is.
 
Az új plakátok is leegyszerűsítenek bonyolult problémákat. Ez a propagandában ugyan bevett, de csak generációkra ható kára lesz ennek, mert egy félelmekkel és indokolatlan gyűlölettel teli társadalmat szül. Nem most érkezők szervezték meg a rettenetes terrortámadásokat, hanem olyanok, akik több generáció óta Európában élnek. Az Európai Unió sem egy falunyi, sem egy városnyi embert nem akar ide telepíteni, csak azt kéri, hogy vállaljunk néhány ezer fő erejéig részt a közös, uniós válságkezelésben. Politikailag megéri a Fidesznek a néphülyítés, de csak a közösségünk gyengül általa...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.