2016. augusztus 31., szerda

BAYER ZSOLT SEM SZÜLETETT GONOSZNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Bogdán Géza
2016.08.31.


Magyarországon él, egy kis zalai faluban. Középfokú végzettségű roma származású özvegyember. Három felnőtt, ám még nem házas gyermeke van, velük él egy háztartásban. Jelenleg közmunkásként tengeti életét: árkot ás, bozótot irt, „a dolgozó népet szolgálja”. Írásai testközeli élményekből születnek, mert mindaz, ami ma Magyarországon kormányzás címszó alatt megy, amit NER-nek hazudnak, annak következményeit a bőrén érzi. Véleménye neki is van. Bogdán Géza cikke:

Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Bayer Zsolt, az ötös számú Fidesz párt-tagkönyv büszke tulajdonosa, aki immár lovagkereszt-díjjal is kitüntetett személy, s ki másokat nagy előszeretettel férgez és patkányoz, emberileg és erkölcsileg nem lehetne több, mint amennyit önmagából mutat. Ő, minden köntörfalazás nélkül, fehéren s feketén, csak Orbán Viktor magyar hangja. Egy sima bábfigura, aki nem önmaga, hanem a pártja álláspontját képviseli.

Akik tehát őt nácinak mondják, s hadd tegyem hozzá, hogy ezt valahol talán jogosan is teszik, úgy azok nem csak Bayert minősítik, hanem azokról is véleményt alkotnak, akiket ő képvisel. Övé a száj, a Fideszé pedig a tettek. Bayer csupán azt mondja ki, amit a Fidesz és az ő szimpatizánsai tőle hallani szeretnének. Az ő szerepe a magyar társadalom tagjainak gondolataiban megbúvó, ám féken tartott reakciók szabadjára engedése, mondván: hisz’ nekem ezt is szabad, mert én csak a nép nyelve vagyok. A nép nyelve, aki a demokrácia által számára biztosított szólásszabadságra hivatkozva kimondhatja a tabuként kezelt, vagy csak annak vélt, társadalmunkat érintő fontos ügyeket.

Noha Bayer Zsolt egy bábfigura csupán, ám amit ő leír és kimond, azt a pártja is támogatja. Ő tehát, ha odakacsint rád, azzal felbátorít téged. Ha azt mondja, írja, vagy netán csak kérdezi, „Ökölbe szorult a kezük?”, (?) no, akkor mérget vehetsz rá, hogy bizony lesznek, akik értik a burkolt célzást. Ők aztán előbb-utóbb csapatokba verődve és küldetéstudattól vezérelve majd fegyvert fognak, s szemrebbenés nélkül lőnek rá a romák házaira. Lelkiismeret nélkül, mintha csak állatokra vadásznának, gyáván és orvul, az éj leple alatt lőnek a sörétes puskáikkal ártatlan cigány emberekre, sőt, gyermekekre is. Gyalázat, hogy mindez megtörténhetett.

Azonban szent meggyőződésem, hogy mint általában minden ember, beleértve természetesen magamat is, úgy Bayer Zsolt sem született alapvetően gonosznak. Ne feledjük, hogy bennünk lakozik a jó és a gonosz is egyaránt. Hogy aztán mikor és melyik emberi hajlamunk lesz rajtunk úrrá, az a minket befolyásoló ingerek függvénye csupán.

Bayer Zsolt pedig csak rossz társaságba keveredett. Olyan számító emberek közé, akik mindig mások alantas ösztöneit meglovagolva igyekeztek politikai tőkét kovácsolni maguknak. Mi pedig – velük szimpatizáló polgárok – pártállástól függetlenül úgy válunk az ő hasznos idiótáivá, hogy arra olykor még büszkék is vagyunk. Emberi kapcsolatok, családok, házasságok mennek tönkre csak azért, mert hiszünk valamiben, amiről szentül meg vagyunk győződve, hogy olyan igaz érték, amelyért nekünk ki kell állni és mögé fel kell sorakozni...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.