2016. augusztus 14., vasárnap

EGY LERONGYOLÓDOTT, REMÉNYVESZTETT, KIRABOLT, LEBUTÍTOTT, LASSAN KIÜRÜLŐ ORSZÁG LENYOMATA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.14. 


Folytassuk a száguldást, amit az előző cikkben kezdtünk. Még mindig a Magyar Idők és az ott megjelent szakértői vélemény nyomvonalán zakatolunk és a három – Magyarország fejlődését elősegítő – tényező közül eljutottunk az engem leginkább érdeklőhöz. Jelesül foglalkozzunk a külföldön dolgozó magyarokkal. Az érthetőség – és a lustábbak – kedvéért itt kénytelen leszek idézni a cikkből, de itt a link, ahol az eredeti elérhető.

Az első – s talán a legizgalmasabb – ilyen kedvező körülmény, évek óta egyre jellemzőbb folyamat a Magyarországra hazautalt pénzek gyarapodása. (Öt év alatt több mint megduplázódott ezen pénzátutalások összege.)

Most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy mennyire kell – jó, nem anyázok – sajátos gondolkodásúnak lenni ahhoz, hogy kedvező folyamatnak nevezze valaki a hazautalt pénzek összegének növekedését. Ha öt év alatt megduplázódott az összeg, az egyetlen dolgot jelenthet: az Orbán-kormány dicstelen uralkodása alatt minimum megduplázódott azoknak a magyaroknak a száma, akik kénytelenek voltak más országban keresni a boldogulást. Ennél valószínűbb, hogy több, mint a duplájára emelkedett az elvándoroltak száma, ugyanis sokan már a családjukat is kivitték, tehát nincs kinek pénzt küldeni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.