2016. augusztus 9., kedd

EGYSZERŰBB LETT VOLNA, HA LOPNAK ÓZDON, DE MÉG ENNÉL IS ROSSZABB TÖRTÉNT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.08.


Ezekről ne maradj le!

Felejtsd el a vitrint, Ózdon már a 3,5 milliárdos (üres) polcrendszer a menő! (444)
Dupla annyi jutott a Klik vezetőinek tavaly, mint a korábbi években (
MNO)
Fantomcéggé nyilvánították a keleti nyitás korábbi csillagát (
Átlátszó)

Ha van 3 perced:
Felejtsd el a vitrint, Ózdon már a 3,5 milliárdos (üres) polcrendszer a menő!
A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetet 2017 januárjától megszűnik, és feladatait a Vajna-féle Filmalap veszi át. De, hogy ne felejtsük el a nevét a rendkívül hosszú, majdnem hatéves fennállása után sem, gyorsan lezavarta az elmúlt évek egyik legpofátlanabb lenyúlását. Olyan „gyönyörűségek” valósultak meg, mint például a céljára eleve alkalmatlan filmtároló raktár, ahol a polcok megépültek uniós pénzből, de rájuk már nem került semmi. (
444)
 
Dupla annyi jutott a Klik vezetőinek tavaly, mint a korábbi években
A nevetségesen elszámolt lejáratú szerződések napvilágra kerülése úgy tűnik, messze nem a jéghegy csúcsa volt az eddig eltitkolt közadatoknak a NER-kompatibilis mamut háza táján. Annyira jónak ítélhették ugyanis meg a Klik működését, hogy 2015-ben több mint duplájára nőttek a vezetőknek járó juttatások, 590 millióról több, mint 1,3 milliárdra. Azt már nem tartalmazták a kiadott anyagok, hogy mindezt hány főre elosztva kell érteni. (
MNO)
 
Nincs kész az e-jegyrendszer, de legalább megvalósíthatatlan
Egy éve kellett volna elindulnia az elektronikus jegyrendszer tesztüzemének Budapesten, de, az azóta 8 milliárd forinttal megnövekedett költségű projektről, korábban a BKK – egy éven át tartó vizsgálat után – beismerte, hogy meg sem valósítható az eredeti formájában. Annyira nem, hogy most új hitelezőt keresnek. (
NOL)
 
Fantomcéggé nyilvánították a keleti nyitás korábbi csillagát
Két évvel ezelőtt Áder János még tiszti keresztet adományozott a magyar-azeri vegyesvállalatok létrehozásában végzett kiemelkedő munkájáért Nazim Agamalijevnek, akinek most a bíróság kényszertörölte a cégét, miután fantomcégnek nyilvánította. A cégben üzlettársa volt Karmalics József, akinek egy másik érdekeltsége a Honvédelmi Minisztérium ügyletében közvetített. Az eljárás a NAV felhívására indult meg. (
Átlátszó)
 
Száraz cége 13-szoros árbevétel növekedést produkált. Nettó.
Száraz István, az VS.hu és az Origo.hu tulajdonosa újabb MNB-alapítványi pénzeket akasztott le a rendszerről. Most éppen egy olyan projekttel, ami az 56-os emlékévhez kötődik, és ahol 230 millió forint értékben nyert el közpénzt kommunikációs feladatokra és rendezvényszervezésre. Ezzel már 13-szorosára növelve nettó árbevételét.
(NOL)
 
Ha van még két perced:
Több száz milliót nyert többek közt a Századvég korábbi vezérigazgatójának cége, inkubátorház építésére. Fiatal startup vállalkozókat kéne támogatniuk belőle, de azok nincsenek a közelben. (MNO)

Kész szerencse, hogy mindkét fél számára vonzó feltételekkel kötöttünk szerződést az oroszokkal, mert így a tervezettnél eggyel kevesebb helikoptert újítanak fel, de drágábban. (Átlátszó)
 
Egy NAIH-döntés után végre fény derülhet a Magyar Híradó Kft. vagyonértékelésére. Ez az a cég, amelynek egy legfeljebb pár százezret érő domainnevet 120 millióból sikerült megvennie. (Index)
 
A Voldemortként elhíresült fideszes Mengyi Roland azt nyilatkozta, ha lesz, készséggel áll a vizsgálat elé. Úgy tűnik, ezt most megteheti, ugyanis a Miniszterelnökség belső vizsgálatot indít. (Index)
 
Lófejes kopjafaállítás és Oroszország-szakértői Allstars, Nógrádi Györggyel és Kiss Csabával a Lakitelki Népfőiskolán, amit egyébként 4,3 milliárddal terveznek támogatni. (444)
 
Feljelentést tett az LMP a politikusok vadászataival kapcsolatban. (444)
 
Vizsgálatot rendelt el az Airbus ellen a brit korrupcióellenes szervezet az SFO. Szakértők szerint a büntetés több milliárd euró lehet. (HVG)
 
Az Eximbanktól kapott hitelből Andy Vajna hamarosan elindíthatja az első tervezett adót a 10-ből. A neve Spíler TV és kifejezetten férfiaknak tervezik. (HVG)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.