2016. augusztus 27., szombat

LIBERÁLISNAK LENNI OLYAN, MINT LEPRÁSNAK, PROSTITUÁLTNAK ÉS VÉRBAJOSNAK LENNI. EGYSZERRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.27.


Jó ideje gondolkodom már rajta, hogy vajon kinek a remek ötlete lehetett a liberális szó jelentésének eltorzítása, majd a torz jelentéssel való vagdalkozás minden irányba.

Az ugye mindenkinek megvan, hogy aki nem áll ki teljes mellszélességgel Orbán Viktor mellett – függetlenül attól, hogy éppen merre áll a vezér homlokzati része – az egytől egyig liberális. Liberálisnak lenni olyan, mint leprásnak, prostituáltnak és vérbajosnak lenni. Egyszerre.

Az rendben van, hogy az egyébként sem túlságosan iskolázott híveknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy a liberális eredetileg nem egy szitokszó és semmi rosszat nem jelent, pláne nem egy szégyenletes dolog. Azt azonban felételezi az ember, hogy egy írástudó, főleg sajtóban publikáló illető pontosan tisztában van azzal, mit művel, amikor a liberalizmust egyfajta szennyként tálalja.

Nyilván pontosan tudják, mit és miért csinálnak. Jól átgondolt, a kormánypropaganda célközönségének szintjére lebutított hadjárat folyik évek óta. Az, hogy napról napra gyomorforgatóbb módon történik, nem újdonság. Remekül lehet látni, hogy a kormányhoz hűséges ideológusok és gipszfaragó-vitrinőrök kidolgozták a rendszert, kijelölték azt a néhány kifejezést, amit minden alkalommal együtt kell említeni a bűnös liberális kifejezéssel, mert úgy lesz igazán hatásos az uszítás.

Ez a hadjárat igazából nem a liberálisok ellen indult, hanem minden egyes civil ember, civil csoport, közszereplő, újság, weboldal, politikus ellen, aki kritikával meri illetni az uralkodóosztályt (igen, nyugodtan nevezhetjük így Orbán Viktor érdekeltségi körét), vagy egyenesen a vezért, Európa megmentőjét.

A liberális azonos az ellenséggel. Fel kellett építeni egy keretrendszert, amelybe be kell terelni – még inkább erőszakkal belökni – minden olyan magyar polgárt, aki máshogy merészel gondolkodni, mint ahogyan azt a háromnegyed-diktatúra ura és az ő talpnyalói előírták/előírnák számára. Mert a haza nem lehet ellenzékben és miután az Orbán-kormány, még pontosabban Orbán Viktor kinevezte magát hazának, mindenki más nem ellenzék, hanem ellenség.

Ebben a kutyakomédiában dicstelen, de gazdagon honorált szerep jut a különféle közpénzekből finanszírozott propagandamédiának és minden egyes újságírónak, aki beszállt ebbe a becstelen munkába...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.