2016. augusztus 29., hétfő

HARCKÉSZÜLTSÉG

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.08.28.


 
...Parker meglepődve nézett rá.

– Ez egyszerűen
nevetséges. Ne dőlj be Herbert hülyeségeinek. – mondta. – Mi is üregekben lakunk és felfalunk mindenféle dolgot. Télen az egerek és mi is szoktunk éhezni. Ez így megy ez örök idők óta. Vajon miért nem haltunk eddig ki?

Herbert felmagasodott.

– Csak azért, barátom, mert el szerették volna terelni a gyanúnkat az alattomos tervükről. Arról, hogy kiirtják még az írmagunkat is. Ha nem lennének hozzám hasonló gondolkodású, bátor szívű nyulak, minden további nélkül lemészárolhatnának bennünket. Könnyedén, Parker. Rendkívül könnyedén. Én azonban ezt soha nem fogom hagyni. Minden erőmmel azon leszek, hogy ezt megakadályozzam. Az életem árán is meg fogom védeni az üregi nyulakat. Egyáltalán nem érdekel, hogy tetszik-e ez a hozzád hasonló puhány alakoknak vagy sem. Ebben a kérdésben soha nem fogok megalkudni.

– Neked teljesen elment az eszed, Herbert! Közveszélyes vagy! – felelte Parker. Kezdte nagyon felidegesíteni Herbert mániákus viselkedése. – Háborút akarsz indítani a mezei egerek ellen? Normális vagy?

– Én igen. – válaszolta büszkén a másik nyúl. – És neked, barátom, neked is döntened kell. Kinek az oldalán állsz? A miénken vagy az övékén? Figyelmeztetlek azonban, kíméletet soha ne várj tőlük. Természetesen tőlünk sem. A gyáva árulókat kiközösítjük magunk közül és könyörtelenül leszámolunk velük.

– A te oldaladon biztos nem állok, Herbert, mivel jól láthatóan teljesen megőrültél. Ki fog egyáltalán hinni neked? – kérdezte Parker. – Talán Pillar?

A lány erre összerezzent és halkan megszólalt.

– Nem is tudom, Parker. Ez olyan félelmetesen hangzik. Mi van, ha Herbertnek igaza van és az egerek tényleg az életünkre törnek. Én mindenesetre már most nagyon félek.

Tényleg rettenetesen megrémítették Herbert fenyegető szavai és elszánt tekintete. A harcias nyúl diadalmasan nézett Parkerre.

– Na látod, Parker. Pillar is felelősséget érez az üregi nyulak jövője iránt. Szükségünk is lesz mindenkire az egerek elleni küzdelemben. A széthúzás csak az ellenség malmára hajtja a vizet. Remélem velem tartasz Pillar. Ebben az esetben megígérhetem neked, hogy mellettem mindig biztonságban leszel. Én magam fogom vezetni a harcot. Nem fogsz csalódni bennem. Nos?

Pillar könyörgően nézett a meglepett Parkerre.

– Parker, gondold meg, kérlek. Együtt nagyobb biztonságban leszünk. Gyere velünk te is.

A barátja mérgesen felcsattant.

– Ez valami egészen elképesztő. Te hiszel ennek az eszelősnek? Csak hazudozik mint mindig. Ő fog harcolni? Nevetséges. Az egerek ellen valószínűleg igen, mivel ők nem veszélyesek. Valódi ellenség esetén is tényleg az élen vágtatna. Csak pont az ellenkező irányba. Ismered jól. Jóval gyávább egy átlagos nyúlnál és csak a szája nagy. De tudjátok mit? Csináljatok, amit csak akartok. Menjetek nyugodtan. Harcoljatok hősiesen az egerek ellen.

– Tudtam, Parker, hogy rád nem számíthatok. Gyáva vagy! – felelte Herbert fenyegetően. – Mindig is aljas árulónak tartottalak. Ezt azonban még keservesen meg fogod bánni. Gondoskodni fogok róla.

– Rettenetesen megrémültem tőled, Herbert parancsnok. Sok szerencsét a bátor küzdelemhez. – válaszolta erre bosszúsan Parker.

Pillar szomorúan ránézett Parkerre, de nem mert megszólalni. A lány nem tartotta őt árulónak, de nem mert ellentmondani Herbertnek. Már nem csak a mezei egerek szervezett bandáitól, de tőle is nagyon félt. Elindultak és magára hagyták Parkert.

A magányos üregi nyúl ezután tovább nézegette a felhőket. Az ég ősszel tényleg különösen szép kék.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.