2016. augusztus 5., péntek

LECSUKATJA-E POLT PÉTER A FIDESZES VOLDEMORT NAGYURAT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.04.


A NAV véletlenül lebuktatott egy korrupt fideszes képviselőt. Véletlenül, mert egy nagyösszegű adócsalásban nyomoztak és hallgattak le embereket, de végül egy uniós forrásokkal kapcsolatos korrupciós ügy nyomaira bukkantak.

A 168 óra közölt egy korrupciós történetet az északi végből, melynek lényege, hogy egy szociális szövetkezeteket működtető csapat uniós forráshoz akart jutni, ezért megkeresték egy kapcsolatukon keresztül Mengyi Roland fideszes képviselőt, aki magát Voldemort nagyúrnak szólíttatta, és alkotmányos költségként kétszer 5 millió forintot kért a győztes uniós pályázatért. A kétszer ötmilliós költség mellé pedig először a nyertes pályázat összegének 50, majd 90 százazalékát kérte.
 
Az ügy több szempontból is érdekes. Egyrészt amit eddig is tudtunk, most bizonyítást nyert. A Fidesz szarrá lopja az uniós pályázatokat, sokkal durvábban, mint elődje (bár valószinűleg ott is volt egy s más). A kérdés pedig az, ennyire egyértelmű bizonyítékok után végre bekövetkezik-e a lehetetlen, és Polt Péter legfőbb ügyészsége 2010 óta először vád alá vesz-e egy fideszes politikust.

Maga a pályázat is érdekes, mivel a történet szerint az unió által a hátrányos helyzetű romák foglalkoztatására szánt pénzből loptak volna a történet szereplői, a szociális szövetkezetekre vonatkozó keretből. Ha emlékszünk még a Roma Önkormányzat körüli korrupciós botránysorozatra, vagy a szintén uniós pénzeket érintő ESZOSZ szociális szövetkezet körüli ügyre, talán kijelenthetjük, a szegények társadalmi mobilitására, felzárkóztatására szánt pénzek a a kormánykörüli uniós pénzeket eltulajdonító maffia kedvencei...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.