2016. augusztus 5., péntek

ÍGY NYALTOK, ÍGY HAZUDTOK TI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népsszava
2016.08.04.


Magyarországon először elárulták az Alkotmányt, aztán az alkotmányos rendet, utána megkezdődött a konszolidáció, majd megindult a dörgölőzés és az alkalmazkodás. Naponta láthatjuk ennek szép példáit, olvashatjuk a tankönyvekbe illő hazugságokat, amelyekkel mindezt megmagyarázzák.

Szinte észrevétlen, milyen alattomos módon hízelegnek és mérgezik az emberek lelkét, mércévé teszik a mellébeszélést, a hazudozást. Ez árad az írott sajtóból, a televíziókból és rádiókból, a tudományosnak álcázott cikkekből.

Ennek tipikus példánya Leili Róbert (CEU) "A világ Felcsútjainak tündöklése és bukása" címmel az Indexen megjelent írása. Írhatna Leili a CEU zászlaja alatt születésnapi verset is Orbánnak, az tisztességesebb lenne. Leili nincs egyedül, ő korunk hőse. 

A cikk üzenete: nemcsak Felcsút az egyetlen hely, amely a kedves Vezető jóvoltából fejlődik, ez természetes jelenség. Leili arcába akkor kellene a CEU portájánál belenyomni az első tortát, amikor a cikk felvezetésében úgy fogalmaz: "Felcsút 2010 óta gyorsan fejlődik, részben talán azért, mert Orbán Viktor szorosan kötődik a községhez." 

Leili tehát nem biztos abban, hogy FIFA stadiont, kisvasútat, sportközpontot és még sok mást Orbán miatt építenek Felcsúton közpénzből. Ahogy az óvatoskodó kutató mondja,  Orbán "szorosan kötődik a községhez". Ott lakik. Ott van a háza. A stadion mellett. Ott nőtt fel. Szerinte "talán" ezért van az 1800 lakosú falunak stadionja.

A CEU tanára adós marad annak közlésével, 2010 és 2016 között mennyit költöttek ennek a bűnözőnek a falujára. Az ugyanis nem mutatna jól, még a végén azt gondolnák, hogy Leili nem szereti a Vezért. Annak pedig súlyos következményei lehetnének egy olyan emberre, aki csak ebben az évben hagyta ott a Magyar Nemzeti Bankot, és még fiatal ember.

Leili egy tanulmányra hivatkozik, amely feldolgozta, "hogy a hosszú távon hatalomban levő vezető politikusok szülőhelye milyen gyorsan fejlődik az ország többi részéhez képest". Honnan tudja Leili, hogy Orbán hosszú távon marad a hatalomban? Eddig másfél ciklust nyomott le, amely ugyan száz évnek tűnik, de ez nem sok. Ennyi ideig még demokratikus vezetők is hatalomban maradhatnak. De Leili már tudja.

A tanulmány olyan országokat vett alapul, ahol az ország vezetője valóban hosszabb ideje uralkodik: "azoknak a politikusoknak fejlődik kiugró módon a születési térsége, akik 13 évet meghaladó időre maradnak hatalomban: náluk az átlagos fényintenzitás-többlet a 20 százalékot is elérheti." Majd Leili a következő mondatban levonja a következtetést: "Összességében tehát Felcsút nem egyedi eset, másutt is gyorsabban fejlődik a politikus származási helye."

Ezen a ponton a tortát bunkós botra kellene cserélni. A hivatkozott vizsgálat szerint a világ diktátorai (13 évig csak diktátorok vannak hatalomban) uralkodásuk 13. évében kezdenek sokat költeni a saját falujukra. Ezzel szemben Orbán már uralkodásának 4. évében felavatta a közpénzen épült felcsúti stadiont...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.