2016. augusztus 22., hétfő

LOVAGKERESZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.08.22.


A magyar nép bölcs döntése, valamint a döntését segítő, megerősítő, csalásra épülő választási szisztémának köszönhetően 2010 óta önkényuralmi rendszer van Mária országában. A magyar életet, a magyar mindennapokat az önkényúr határozza meg. Nélküle nem történhet semmi, az ő jóváhagyása nélkül nem dől el egyetlen EU-s pénzt elraboló tender sorsa, trafikok kiosztása, földek eladása, díjak odaítélése. Írásunk pillanatában Budapestet vastag szürke fellegek borítják, és szakad az eső – mondanunk sem kell, a hűvös nyári időre sincs más magyarázat, minthogy ez is az önkényúr akarata szerint történik.

A magyar szellemi életet szintén az önkényúr agytekervényeiben lezajló folyamatok határozzák meg, a közbeszéd és a közírók heteken át képesek elemezni, boncolgatni, értelmezni legújabb elmeszüleményeit, öt percig élő teóriáit, tízperces szavatosságú ideológiáit, három másodpercig tartó értékrendjét, 180 fokos irányváltásait, az általa pávatáncnak nevezett „politizálását”.

Az önkényúr jól ismeri népét, és tudja, hívei fülében akár a legszebb dallam, úgy szólnak az antiszemita, cigányellenes, idegengyűlölő, uszító szavak, ezért beszédeiben gyakran él velük. Ha éppen sürgős elfoglaltsága – pl. személyes jelenlét a riói olimpián – rövid időre elszólítja a hazától, akkor hazugságokkal teleírt kék plakáterdőket hagy maga után szerte az országban, hogy igéi addig is terjedjenek és eljussanak hőn szeretett népéhez.

Ha mindez nem lenne elég, van neki egy embere, egy ügyes tollforgató, jó barát, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, bizonyos B. Zsolt – jó ízlésünk nem teszi lehetővé számunkra, hogy kiírjuk a teljes nevét –, aki számos terhet levesz róla, és gyakran publikálja az ő gondolatait, nézeteit, érzéseit.

Schiff András világhírű zongoraművészről – miután kritizálta Magyarországot a Washington Postban – így ír B. Zsolt 2011-ben a Magyar Hírlapban: „Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...” A cigányságról így ír 2013-ban a már említett nyomdaipari termékben: „A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre (...) a cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát (...) Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön.” És még egy gyöngyszem 2016 januárjából Bádog nevű blogjából a görög-magyar 8:8-as döntetlenre végződő vízilabda meccs után, melynek végeredménye természetesen a bírók hibája volt: „Úgyhogy az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!” (A stílus maga az ember, mondanánk, ha nem lenne már közhely.)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.