2016. augusztus 22., hétfő

MALACFEJ

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.08.22.


A kérdés az, okos ember-e egy egyetemi tanár. Aki például politikatörténettel foglalkozik. A válasz: miért ne lehetne? A politikatörténettel való foglalkozás már majdnem kizáró tényező, de végülis - ha jóindulatú vagyok, ez elsősorban gyomorkérdés. Sok ész nem kell hozzá, de ettől még lehet valaki okos ember. Nem valószínű, de nem is lehetetlen.
 
A következő kérdés, lehet-e okos ember, aki Angliából ideköltözik Magyarországra, és belép a fideszbe. Ez már nehéz kérdés, szinte lehetetlen azt válaszolni rá, hogy lehet, de mint tudjuk, én végtelenül jóindulatú vagyok, előállhatnak olyan körülmények, amiket nem ismerek, például az illető Londonban menedéket nyújtott egy pakisztáni menekültnek, ezért megfenyegették, azzal a feltétellel hagyják életben, ha Magyarországra költözik, és belelép a fideszbe. Lehet olyan ember, aki az életét fontosabbnak tartja, mint a fidesztől való távolmaradást, ha nehezen is, de elfogadható választás.
 
Az utolsó kérdés, lehet-e ember, aki azt javasolja, hogy tegyenek malacfejeket a déli határon lévő drótkerítésre, mert az távol tartja a muszlimokat.
 
Azt tetszik hinni, kifelejtettem az "okos" szót. Nem felejtettem ki. Ez a Schöpflin nevű (szegény nagyapja) kétlábú az elmúlt évek során sokszor bizonyította, hogy iszonyatosan buta, jellemtelen, rossz anyagból készült, rosszul összerakott hibás szerkezet, de ezzel a legutóbbi megnyilvánulásával végképp kizárta magát a főemlősök közül is.
 
Nincsenek illúzióim az Európa Parlament tagjairól, nem hiszem, hogy van olyan közöttük, akivel én el tudnék tölteni egy percnél hosszabb időt. Arra azért kíváncsi vagyok, ezután is megtűrik-e maguk között ezt a Schöpflin címszóval jelölt lényt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.