2016. augusztus 13., szombat

MEGNYUGVÁS A SZIGET ELSŐ IGAZI NAPJÁN - SZIGET 2016, ELSŐ NAP

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: LÁNGOLÓ
2016.08.13.


Na, végre beindult a Sziget, és az első napon már nem volt Rihanna-szintű égés. Volt viszont John Newman, Bastille és Editors, illetve elmentünk a világzenei színpadhoz is. Ja, és fotóztunk Manu Chaón. (Editorsos nyitókép: Juhász Dorottya)

A John Newman-koncertet igazából Rihannával kellett volna megnézetni, meg azokkal a fújolókkal, akik szerint már eleve hülye az, aki popzenész koncertjére megy, merthát mi mást is várhat egy olyantól, akit szarrá játszottak a rádiók, mint gagyit. Newman viszont megmutatta, hogyan kell ezt tisztességgel csinálni egyszerűen azzal, hogy totál az ellenkezőjét csinálta, mint a barbadosi énekesnő. Menő színpadi megjelenés helyett úgy jött fel a színpadra, mintha egy sátras lagzi zenésze éppen a Flipper Öcsi-emlékestről esett volna be utolsó pillanatban. Olyan kiszőkített első tinccsel, ami már a fodrásztanoncok bevezetés a hidrogénezés rejtelmeibe első óráján előjön, mint rossz példa, és persze nem maradhatott el a vastag arany karkötő és óra sem, a nyaklánc gondolom azért maradt az öltözőben, mert félt, hogy ugrálás közben pofánveri magát.

Rihanna pontosan megkoreografált, természetességet nyomokban sem tartalmazó táncblokkjai helyett Newman legtöbbször esetlen, Michael Jacksont idéző mozdulatsorai is sokkal szórakoztatóbbak és szerethetőbbek voltak, még ha talán enyhén túlzásba is vitte a térdreborulós koreográfiát, dehát ez legyen a legnagyobb gond, miközben úgy énekelte végig az egész koncertet, ahogy Rihanna egy dalát sem. És egy percre sem hagyta leülni a bulit, aminek a hevében még a büféseknek, dolgozóknak, a biztonságiaknak és talán még a sajtkészítőknek is megköszönte a koncertet a színpadról. Még a tragikus körülmények között elhunyt Dan Panaitescu, a Sziget fesztivál nemzetközi programszervezőjének írt új dalával is elérte, hogy az a néhány perc tényleg a megemlékezésről szóljon, hogy aztán a koncertet a legnagyobb slágerével, a Love Me Againnel zárja. Ekkora pedig már a közönség imádta és simán elnézte még azt is, hogy véletlenül - vagy csak azért mert az volt kéznél - egy holland (piros, fehér, kék) zászlót szedett ki a közönségből, aztán valószínűleg ő is hamar rájött, hogy a kék az nem zöld és nem erőltette ezt a lengetéses dolgot. Egy dolgot azért én mégsem bocsátottam meg neki: a színpadra dobott plüss Süsüt nem szedte össze a koncert végén, pedig ha valami menő, hát az Süsü. (edicsek)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.