2016. augusztus 17., szerda

MERT HA ŐK ÉS IMÁDOTT VEZÉRÜK SZÉPEN BEVONULNÁNAK EGY SOKSZOROSAN KÖRÜLDRÓTOZOTT AKOLBA...

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.16.


...No, kérem! Azt kellene megértetni az egyszerűagyú honfitársainkkal, hogy a világ nem fekete, vagy fekete, ahogy ők az tudják a vezértől. Hanem:








  • Orbán Viktor nem a jóisten. Ő egy egyszerű fickó, mint bárki más ebben az országban. Tisztelet legfeljebb a pozíciójának jár, annak is csak azért, mert a közfelfogás – jogosan – azt feltételezi, hogy egy ország népe olyan valakit választ miniszterelnöknek (jó, tudom, de mindentől függetlenül személyre szavazunk valójában), aki becsületesebb, okosabb a többségnél. Orbán Viktor szenior focistának és a szakmáját soha nem gyakorló ügyvédnek annyi tisztelet jár a saját jogán, amennyit megérdemel. Ebben az esetben semennyi.
  • Sem Orbán Viktor, sem a kormány, sem a Fidesz nem azonos sem az országgal, sem a nemzettel, pláne nem azonos a hazával. Sem együtt, sem külön, sem sehogy.
  • Aki nem ért egyet a kormány, Orbán Viktor, vagy a Fidesz (ez a három egyébként is szabadon felcserélhető egymással) valamely, akárhány, netán az összes döntésével, az nem hazaáruló, hanem nem ért egyet.
  • Aki kritizálni meri a fenti szentháromságot, az nem ellenség, hanem jobbat akar az országnak.
  • A demokrácia nem ott végződik, hogy főbelövés kockázata nélkül kritizálni lehet a háromságot, hanem ott kezdődik.
  • Ott folytatódik, hogy egészen nyugodtan lehet az a véleménye bárkinek – sőt, ezt le is írhatja, ki is mondhatja – a közfeladatot ellátó, közpénzből fizetést és egyéb juttatásokat elfogadó figurákról, hogy azok szarul végzik a munkájukat, ostobák, esetleg korrupcióval vádolhatóak.
  • A felállás a következő: én (és mindenki más) vagyunk a munkáltatók, a kormány tagjai az alkalmazottak. Nem fordítva.
  • Mint munkáltató, jogom van elszámoltatni az alkalmazottamat, hogy mire költi az én pénzemet.
  • A sajtónak nem az a dolga, hogy Orbán Viktor, a kormány, vagy a Fidesz seggét nyalja, hanem ez, hogy tájékoztassa a közvéleményt. Hazudozás nélkül.
  • Továbbá a sajtónak az a dolga, hogy kritikát gyakoroljon, bemutassa a valóságot, feltárja a gyanús ügyeket, számon kérje a hatalom gyakorlóit.
  • Röviden: mint állampolgár és mint gondolkodó, írástudó ember bármikor leírhatom azt, hogy véleményem szerint pocsék a kormány, sok politikus lop, csal, hazudik, ostoba és gerinctelen és még mindig nem követtem el hazaárulást.
Egyszóval érdemes lenne ezt megértetni a tisztelt hívekkel, mielőtt végérvényesen hülyét csinálnak magukból. A B verzió szerint maradjanak így, ez esetben ezt a kormányt nem leváltani kell, hanem szétröhögni. Mondjuk nekem ez sincs ellenemre.

Csókolom...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.