2016. augusztus 18., csütörtök

NEM LEHETNE LEGALÁBB EGYSZER HALSZAGÚ SZAR HELYETT VALAMI IGAZÁN MINŐSÉGIT ÖSSZEHOZNI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.17.


El kell érni a fiatalokat, azt a nyelvet kell megtanulni, ahogy a ma fiataljai beszélnek, ezért azt várja el a bizottságtól, hogy fancy, szexi és trendi legyen” – ez Orbán Viktor útmutatása volt Schmidt Mária forradalomügyi kormánybiztosnak, akinek – az általa vezetett emlékbizottsággal karöltve – az a nemes feladat jutott, hogy mintegy 13,5 milliárd forintból igazán méltóvá tegye 1956 megünneplését.

Miután tegnap egy egész ország meghallgathatta az 1956-os Emlékév hivatalos dalát, azt gondolom, kijelenthetjük: a véresszájú Mariska néni maximálisan megértette, mi a dolga. Az „Egy szabad országért” című dal minden tekintetben megpróbálkozott a fancy-szexi-trendi háromszögben mozogni, és mostmár kijelenthetjük: nagy akarásnak nem ritkán nyögés a vége.

Számomra kiderült, a nemrég magyar állampolgárságot kapott világhírű dalszerző, a magyar származású amerikai Desmond Child – aki számos ikonikus dalt jegyez, akinek Bon Jovi, Cher, Alice Cooper, Ricky Martin, Shakira vagy a Kiss is hálával tartozik – erőfeszítése legfeljebb arra volt elég, hogy ezt a hatalmas művet is belökjük oda, ahová való: a barackfa alá. Ahol talpaink egymásra lépnek. Ugye.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Orbán Viktor idei áprilisi washingtoni látogatásakor kérte fel Child-ot, hogy írjon már egy dalt 1956 emlékére, tehát Schmidt Máriának nem sok beleszólása volt a trendiségbe, ám megkockáztatva, hogy hazaárulónak titulálnak (elfér ott a többi mellett), azt kell mondanom: ez egy rettenetesen izzadságszagú, borzalmas, igénytelen szemét. Ehhez persze Orbán Tamás szövegíró is kellett és hogy halszagúnak, vagy szarszagúnak lehet érteni a halld szavunk passzust, majdhogynem jelentéktelen a nagy egész tekintetében...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.