2016. augusztus 23., kedd

NÉVMÁSOK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.08.23.


A pávatáncos, illiberális államot építő kormányfő olyan nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára, amely tragikus elemeket is hordoz magában!
 
Prológus
Ilyen korban élünk, a teljesség igénye nélkül, csak tájékozódási pontokban, egy kór, vagy korrajz kísérleteként.
 
Én
 
Számomra igazodási pont Ferenc pápa éppúgy, mint a néhai cseh elnök Hável, amikor Orbán Viktor politikájának és személyének megítéléséről van szó. De említhetném még a híres, már elhunyt pszichológusokat is, Popper Pétert, vagy Ranschburg Jenőt, zseniális humoristánkat, Hofit sem kihagyva. És persze idézhetnék még számos gondolkodót, akik a maguk módján az említettekhez hasonlóan vélekednek.
 
Nem gondolom, hogy a nyilatkozók elveszítették volna józan eszüket, amikor véleményüket közreadták az említett személyről és politikájáról. Sőt azt sem hiszem, hogy baloldali késztetésre adták volna elő elmarasztaló mondandójukat.
 
A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy a pávatáncos, illiberális államot építő kormányfő a már említettek és közismert dolgai alapján olyan nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára, amely tragikus elemeket is hordoz magában!
 
Te
 
Persze mondhatod, hogy a vélemény szabad, és ez is csak egy a sok közül. Kiállhatsz amellett, hogy ő a nép gyermekeként szavatolja hazánk függetlenségét, szabadságharcot hirdetve minden és mindenki ellen, amik, és akik azt bármilyen módon veszélyeztetik. Szilárdan támogathatod őt abban is, ahogyan a migráns ügyet kezeli, kerítésestől, kvóta-népszavazásostól.
 
Mondhatod, hogy egészséges, mint a makk, függetlenül attól, hogy miket hordtak össze róla ezek, meg amazok. Mondhatod, hogy az előző bekezdésben említett kritizálók smafuk, bagatell személyek, említésre se méltó pszichés jegyeikkel.
 
Bármit mondhatsz, az is csak vélemény. Igen ám, csak, hogy a szar, az szar és nem lekvár! Így aztán te lehetséges, hogy sose tudod meg, hogy köztük mekkora a különbség, mert neked csak az a lényeg, hogy tapsikolhass mindkettőben kedvedre!
 
Ő
 
Neki nincs véleménye. Vagy ha van is, csak nem képzeled, hogy majd közreadja itt, mindenki előtt. Ő el van, mint a befőtt, kisded játékaival. Jobban érdekli egy indián nyár a kastélyban, vagy a Tuttifix férfi videó.
 
Őt hidegen hagyja minden, ami politika, azt hiszi, kívül helyezheti magát rajta. Ha mégis szóba kerül, akkor jön a hallgatni arany, meg a ne szólj szám, nem fáj fejem. Priviben még esetleg szőrmentén, ha nagyon muszáj, akkor óvatosan mond valami lényegtelent, de törli is azonnal.
 
Mert ő nem avatkozik bele semmibe. Jobb a békesség mondja, mert nem az ő dolga és egyébként is neki családja van, meg ott a ház, a kert és az autó.
 
Ő kívül áll mindenen, kivéve a tévé sorozatokat, a bulvár történeteket, mert azokban érzi jól magát, hogy ki mikor és miért, meg minek....
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.