2016. augusztus 14., vasárnap

TRUMP BECSAPJA A TÁMOGATÓIT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.13.


Trump szörnyűsége nemcsak abban áll, hogy naponta mond elképesztő dolgokat, hogy egy hazug immorális szörnyeteg, aki minél többet beszél, annál jobban látszik, hogy közveszélyes pszichopata. A Trumpot támogatóknak csalódniuk kell abban is, hogy beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, amelyeket a személyével kapcsolatban táplálnak.
 
Amerikában egyetlen ember nincs, aki Trumpot önmagáért támogatná. Aki Trump híve, az valamelyik társadalmi csoportot utasítja el. Vagy a muszlimokat utálja, vagy a feketéket, vagy a melegeket, vagy a mexikóiakat, vagy a spanyolajkúakat. Trump támogatásától azt remélik, hogy az általuk elutasított társadalmi csoport ellen Trump fellép.
 
Trump egyetlen értékelhető teljesítménye az, hogy egyesíteni tudta a különféle gyűlöletcsoportokat. Eddig is voltak olyan önkéntes álmessiások, akik valamely társadalmi réteg üldözését tekintették feladatuknak, de ezek csak egy réteget tekintettek ellenségüknek. Nem vonzottak magukhoz minden gyűlölködőt, akik valamelyik csoportot elvetik. Ennek magyarázata, hogy Turmp populista demagógiája önmagára a gyűlöletre épül, a célpontok pedig felcserélhetők...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.