2016. augusztus 12., péntek

TUDTA, HOGY A KÖZTÉVÉ 12 PERCENKÉNT ÁTMOSSA AZ AGYÁT?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.12.


A sport mindig is az egyik legkedveltebb propagandaeszköz volt a hatalom birtokosai számára, ám a magyar kormány az olimpia közvetítések alatt szokása szerint túltolta a biciklit. Olyan intenzitással kampányol ugyanis a legnépszerűbb sportágak versenyei alatt a kvótanépszavazás ügyében, hogy az már kontraszelekciós ingereket vált ki azokból is, akik a durva agymosás nélkül is üzentek volna Brüsszelnek. Ha nem hiszik, mérjék le, hogy az olimpiai közvetítések főideje alatt átlag 12 percenként nyomják a propagandát az arcunkba!  

Önmagában az a kisiskolás stílus is felháborító, ahogy elmagyarázza egy tanár bácsis hang nekünk, miért kell utálnunk a menekülteket, migránsokat, illegális bevándorlókat, és minden alja népséget, melyek rajtunk keresztül igyekeznek eljutni nyugatra, az ígéret földjére. A megfilmesített plakátkampány csakis egyetlen célt szolgál: menj el október másodikán a népszavazásra, amelyet egy olyan betelepítési kvóta ellen írt ki a kormány, mely nem kötelező egyetlen uniós tagország számára sem. (Persze ezt az információt egyetlen hirdetésben sem leled fel.)  Az erre a kampányra fordított milliárdok mintha valamilyen titkos aranybányából kerültek volna elő, mert ahhoz, hogy az ATV-től (!) a TV2-őn keresztül a közmédiáig ilyen sűrűségben nyomják a kioktató szövegeket, hihetetlen összegeket kellett mozgósítani. Nos, üzenjük Budapestnek, hogy attól, hogy kiírják és elmondják, a propaganda a magyar kormány megbízásából készült, még nem nevezhető társadalmi célú hirdetésnek.

De mintha a reklámok nem lennének elég célravezetők, a közvetítéseket megszakítják az egyperces hírekkel, melyek szájbarágásban még a fent vázolt hirdetéseket is űberelik. A sztálinista propagandisták ipari tanulók voltak azokhoz képest, akik összeállítják ezeket a kis hírcsokrokat. Épül, szépül országunk, a munkanélküliségi rátát pedig szinte csak nagyítóval lehet észrevenni, a migránsok próbálkoznak, de a hős magyar rendőrök és honvédek áldozatos küzdelemben visszaszorítják a határ túloldalára a potenciális terroristák tömegeit, de a rothadó nyugaton, ahol nem voltak annyira előrelátók a politikusok, mint Orbán Viktor, robbantanak és késelnek a bevándorlók. Közben persze egy árva szó sem esik Mengyi (Voldemort) Roland kínos ügyéről, Rogán Antal kétes üzelmeiről, vagy a Fideszen belül dúló hatalmi harcról. Egyszóval, a szép olimpiai sikerek (olykor kudarcok) mellé tálalunk még nektek egy tejjel-mézzel folyó Kánaánt, nehogy véletlenül belegondolj abba, miből telik a politikusoknak és barátaiknak luxusutazásokra és cégfelvásárlásokra, és hogy holnap miből veszel kenyeret.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.