2016. szeptember 8., csütörtök

A DÖNTETLENES ZSENIK VÁRJÁK KÖRÚTI ÜNNEPLÉST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.07.


Elmaradt a belvárosi ünneplés az Orbán labdarúgó-válogatott legújabb zseniális döntetlenje után. Ezt csak annak tudhatjuk be, hogy a figyelmet jelenleg a menekültek gyűlölete köti le, s a Vezér sem fordította vigyázó tekintetét a Feröer-szigetek felé, ahol a rendszer üdvöskéi a szokásos pazar döntetlent hozták a világverő feöreriekkel szemben.

Az Európa-bajnokság idején szükség volt kedves futballszurkoló fasisztáink kivonulására, hogy még világosabbá tegyék Vezérük diadalát, akikhez ostoba módon csatlakoztak azok a futballdrukkerek is, akik azt hiszik, hogy Magyarország még mindig egy önálló és független ország, amelynek csapata a nemzet labdarúgó-válogatottja.

Erről szó sincs, ha egyetlen tisztességes magyar labdarúgó lenne, akkor az bojkottálná a válogatottat, hasonlóképpen, ahogyan a lovagkereszteket visszaadták a Bayer ellen tiltakozók. A magyar futball ugyanaz a sportban, mint Bayer a magyar sajtóban. Ezt a sportágat az országot megszálló bűnöző kisajátította és a saját dicsőségére használja.

Ha a magyar válogatott valóban "magyar" és "nemzeti" lenne, ha a magyaroké lenne, és nem egy bűnszervezet érdekeit szolgálná, akkor minden mérkőzése rendszer elleni tüntetés lenne, és ők nem a rezsimért, hanem a rezsim ellen futballoznának. De erre nincs lehetőség, hiszen az egész magyar futball a diktátor magántulajdona és az ő irányítása alatt áll. Az egész ugyanolyan kamu és hazugság, mint a rendszere.

Mi nagyon fogunk szurkolni majd egy magyar válogatottnak, ha lesz. S ha kikapna is Ferörer válogatottjától, siratnánk és biztatnánk őket. De az Orbán-csapatnak további kudarcokat, minél nagyobb zakókat, óriási vereségeket, 10:0-s vereségeket kívánunk, és reméljük, mielőbb kiesnek a világbajnoksági selejtezők során is. Ne tudja az ország diktátora a futballsikereket a maga javára fordítani, a nemzeti érzéssel azonosítani, és a rendszer ellenfeleit a rendszerbe konszolidálni.

A magyaroknak pedig azt kívánjuk, hogy tudjanak különbséget tenni sport és politika, sport és propaganda között, a diktatúra csapata és a nemzeti válogatott között. Mert amikor Orbán felvásárolta a klubokat, kisajátította az MLSZ-t, a stadionokat, a képzést, az egész sportágat, és ez lett a rendszer "na, ugye" szimbóluma, attól kezdve ez nem sport, hanem politika, ez nem a nemzeti válogatott, hanem a diktatúra eszköze és propagandája, amelynek feladata a diktatúra igazolása...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.