2016. szeptember 30., péntek

A KÚRIÁRÓL SZÓLTAK ORBÁNÉKNAK: ELÉG AZ ÁMOKFUTÁSBÓL

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.29.


Jogot sértett a kormány
A Kúria megállapította, hogy a magyar kormány a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelekkel megsértette a választás esélyegyenlőségre és a jóhiszemű, rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit. Az indoklás szerint a kormány is csak a vonatkozó jogszabályi keretek között, csak a Nemzeti Választási Irodától, és nem a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától igényelheti és használhatja fel a választók név- és lakcímadatait. Ezért a Kúria eltiltotta a kormányt a további jogszabálysértéstől.

A kormány a döntés után közleményben magyarázkodott: szerintük azért nem sérült az esélyegyenlőség elve, mert más párt is küldhetett volna levelet, ők nem tehetnek róla, hogy nem tették. Ezt írták szó szerint a közleményben: „A külhoni magyarok tájékoztatásának egyik leghatékonyabb módja a levélküldés, amely a parlamenti pártok számára is adott lehetőség volt, de nem éltek vele, így az esélyegyenlőség nem sérült. Álláspontunk szerint, a külhoni magyaroknak küldött tájékoztató levél küldésekor a kormány a rá vonatkozó törvényeket betartotta, ugyanakkor a Kúria döntését tiszteletben tartjuk.”

Egy főre eső hölgy

Orbán Viktor az Origo és a köztévé után a Lokálnak is adott egy interjút Magyarország az otthonunk, meg kell védenünk! címmel. A meglepő nem is ez, hanem az első kérdés: „Pelenkázta már unokáját?” A válasz már kevésbé izgalmas, Orbán arról kezd beszélni, hogy a családban „az egy főre eső hölgyek aránya rendkívül magas”...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.