2016. szeptember 24., szombat

AZ AMERIKAI NÉPSZAVA NYILATKOZATA AZ OKTÓBER 2-I NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.23.


Az 1891-ben alapított Amerikai Népszava 125 éves történetének és elődeinek szellemében elutasítja a gyűlöletkeltő uszítást, az Orbán-rezsim hazug propagandáját és az életüket mentő menekültekkel szembeni embertelenséget.

Az Amerikai Népszava az amerikai magyarság képviselőjeként, az amerikai emigráció legrégebbi lapjaként kiáll az emberi jogok, a zsidó-keresztény értékek, a humánum és a menekültek jogai mellett. Elutasít minden vallási és faji diszkriminációt, amely különbséget tesz életüket mentő menekültek között.

Az Amerikai Népszava felhívja az amerikai magyarok, a határon túliak és a Magyarországon élő magyarok figyelmét, hogy történelmi döntés előtt állnak, amely meghatározza a magyar nemzet sorsát.

Magyarország lehetőséget kapott, hogy elutasítsa a fasizmust, a nácizmust, az embertelenséget, és bizonyítsa, hogy hosszú századok óta elkövetett hibái után tanult a történelemből, és méltó az emberek tiszteletére.

Ha elutasítja ezt a lehetőséget, ha megint a rosszat választja, nem mondhatja többé, hogy a balsors tépi. Ha életüket mentő emberek megsegítésére nemet mond, akkor nem keresztény, hanem barbár nép.

Ez lehetőség is, hogy minden magyar kiálljon a jog, a humánum, a tisztesség, a józan ész és az emberi értékek mellett, igent mondjon a szeretetre és nemet a gyűlöletre.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy nem mennek el szavazni. Még semmi nem dőlt el. De október 2-án minden eldől. Nem Orbán, nem a menekültek, hanem a magyarok sorsa a tét.

Az Amerikai Népszava felszólít minden amerikai magyart, és a világ bármely részén élő magyart, a magyarországi magyarokkal együtt, hogy bojkottálja az október 2-i népszavazást!

Távolmaradásával mondjon nemet a gyűlöletre, az embertelenségre!

Mondjon nemet a fasizmusra!

Bartus László
az Amerikai Népszava tulajdonosa és főszerkesztője


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.