2016. szeptember 24., szombat

EZEK ENNYIRE FÉLNEK, VAGY ENNYIRE KRETÉNEK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.23.


Úgy gondoltam, a legközelebbi összeomlásig teljen viccesen a nap, ha már egyébként túl sok vicces dolog nem történik velünk. Itt van ezért egy kis színes, majdhogynem bulvárhír:









...


 

Nem írom le még egyszer, mert ez megint az, aminek láttatja magát az ábra: a DK elnöke úgy gondolta, egy londoni kocsmában fog népszavazásilag kampányolni, már amennyiben egy angol pub-ba nem olyan nagy művészet összegyűjteni néhány maroknyi elvándorolt magyar embert és ott bármiről kötetlenül beszélgetni velük. Ahhoz képest, hogy a kamunépszavazási kampány hevében taxisok kutyapártos aktivistákat vernek, kurvaanyáznak, zsidóznak, hogy kormánytisztviselők menekülteket fojtogatnak, hogy a honvédelem minisztere és egy tucat fideszes migránsokat fizikailag fenyegető pózban virítanak a Facebookon, ez egy ártatlannak és főleg jelentéktelennek tűnő hír.

Valójában az is, egészen addig, amíg el nem olvassa az ember a Gyurcsány által posztolt szöveg utóiratát. Merthogy. Amennyiben a jelenlévők hazudtak, akkor én is hazudok. Ha Gyurcsány hazudott, akkor én is hazudok. Ha viszont a jelenlévők helyesen ismerték fel a hangoskodó, botrányosan viselkedő, magukat nemzeti érzelműnek nevező, szélsőséges beépített elemeket, akik – a sajtóban megjelent beszámolók szerint – számonkérték Gyurcsányon, hogy miként van bátorsága Londonban fellépni, akkor súlyos esettel állunk szemben már megint. És ezt teljesen független attól, hogy ki mit gondol Gyurcsányról, milyen szimpátiák, antipátiák, heves indulatok mentén ítéli meg személyét és politikai ténykedését, vagy hogy milyen programot tervez magának október 2-ára. Sőt, még arról sincs szó, hogy Gyurcsányt ne lehetne bármivel kapcsolatban számonkérni. Őt egészen konkrétan számon lehet kérni, ő emberek közé ment, nem ő retteg, nem ő kap frászt, ha bárki a közelébe merészkedik kérdezés céljából.

A csilliárdokkal kitömött kormányszennylapok ugyan elfelejtették ezt is hozzácsapni objektív tudósításaikhoz (miközben arra tényként utaltak, hogy a Londonba kényszerült magyarok Gyurcsány elől menekültek, de neki volt pofája utánuk menni), itt mégiscsak az a hírérték, hogy a rezsim hiénái mindenhol ott vannak. Miután elég nyilvánvaló jelei vannak annak, hogy az Orbán-kormány újdonsült (lásd Spéder Zoltán) és állítólagos mindenkori (lásd Vona Gábor) politikai ellenfeleit teljesen törvénytelenül figyelik meg (Juhász Péterről, mint egyszemélyes ellenzékről nem is beszélve), most az is körvonalazódik, hogy egy bármilyen magyar nagykövetség, mint diplomáciai testület ma már arra is bevethető, hogy százfős, a nagy egészet tekintve teljesen jelentéktelen ellenzéki összejöveteleket trollkodjon szét. A világ tetszőleges pontján.

Azt hiszem, már megint nem kellene beleállni abba a téves okfejtésbe, ami azt hivatott eldönteni, hogy Gyurcsány patás ördög-e, vagy sem, hogy milyen vélt és valós történelmi bűnökkel azonosítható jogosan, vagy kevésbé jogosan. Teljesen irreleváns, hogy Gyurcsányról mit gondol a választók statisztikailag jelentős többsége. Mint ahogy az is tök mindegy, hogy Vona Gáborról mit gondolnak, midőn azzal a tényállással kell szembenéznünk, hogy mégiscsak politikusokat figyeltetnek meg törvényellenesen Magyarországon...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.