2016. szeptember 2., péntek

EZEKNEK MÁR NEM PUSZTÁN A POLITIKAI HATALOM KELL, EZEK RABSZOLGATARTÓI CÍMEKRE PÁLYÁZNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.02.


Kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy a menetrend szerinti pénteki igehirdetés ma elmaradt. Ennek bizonyára oka és célja van, de sejteni vélem, hogy nem az Orbán Sajátláb Ráhel bahreinozásának nyilvánosságre kerülése miatti feszengés terén keresendő a magyarázat. Mivel hetedik éve nincs bőr, ami lesülhetne arról az ábrázatról, elképzelhető, hogy a törzsfőnöknek egyszerűen nem volt kedve felkelni és betrappolni a közpénzmédiába.

Bárhogy is van, tegnap este óta tudjuk, hogy Orbán pereputtyából többen is feltűnnek abban az ügyben, amelyben a Magyar Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház 5 millió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerven és 1,5 millió darab 720 ml-es magozott meggykonzerven üldögélve várja, hogy a (GE)CIDER Alma Kft. kifizesse a zálogba helyezett értékes portéka ellenértékét, azaz 3,2 milliárd forintot.
A sztoriról négy nappal ezelőtt írtuk meg, amit gondolunk, és noha már akkor is elfogadhatatlan, oltári disznóságnak tűnt az egész, immár az is kiderült az Orbán család Lévai ága sunnyog a konzervek mögött. Ha nem fizet a pereputty, akkor Szijjártó majd árulja a kukoricát az utcasarkon.
A 444 kiderítette és ez a lényeg: a CIDER Alma cégcsoportban több cégben is üzlettárs egy bizonyos Ökrös Imre, aki Lévai Gizella élettársa (szép kis keresztény családmodell, mondhatom). Lévai Gizella márpedig Lévai Anikó testvére, aki pedig Orbán Viktor felesége. Ráadásul Gizellánk egyik fia, Szeghalmi Ádám (aki az összes Orbán leszármazott unokatestvére) mindeközben cégvezetője a Cider Alma Drogida Hungarónak, és további cégekben is érdekelt.

Feltűnik még a történetben Szeghalmi Balázs is, aki Ádám testvére és hogy, hogy nem, a Magyar Nemzeti Kereskedőház izmiri kirendeltségét vezeti. Ennek a kirendeltségnek – mint a térségben egyébként a többi kereskedőháznak is – az az Adnan Polat török üzletember a tulajdonosa, aki Orbán Viktor kebelbarátja, és aki 1 milliárd forintot kap a kereskedőházak üzemeltetéséért. Ő áttételesen Tiborcz SzinténSajátláb István üzlettársa a kastélyfelújításokban.


És hogy a Família Kft., vagyis az Orbán Hungária Zrt. állami üzleteinek képe nehogy hiányos legyen, az MNKH körül Tiborcz rokonai is megjelennek: például egy Bertha Péter nevű egyén, akinek cégével a MNKH több országban is partneri viszonyba került, és aki nagyanyja révén vérrokona Tiborcznak.

Azt hiszem, ez az állami pénzeken élősködő, megszámlálhatatlan tagot számláló, minden irányba, mindenhova magát beevő nagycsalád, amelynek pályafutása egy erdőszéli putriban kezdődött, maga sem gondolta volna (szevasz, Győző!), hogy ilyen sikeres lesz a pénisz vigasztalanabb oldalán álló magyar nemzet átverése. Amit itt látunk, és amit nem látunk, de el tudjuk képzelni, mind ugyanabba az irányba mutat: ahonnan nem MészárosŐstehetség Lölö valamelyik messziről bűzlő ügylete folyik ki a küszöb alatt, ott a háttérben csendben meghúzódó Lévai Anikó fél rokonsága lakmározik az ország megfáradt testéből. Lassan kijelenthetjük, hogy nincs olyan cég szerte e hazában, amely közpénzekkel lenne kapcsolatba hozható és ne valamelyik hetedízigleni dinasztia-tag ölébe hullana a sok jóság...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.