2016. szeptember 6., kedd

HA EZEK A VALLÁSKÁROSULT MŰANYAG-KERESZTÉNYEK KOMOLYAN GONDOLTÁK...

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.06.


Mivel ez még nem volt, kellett, mint egy falat kenyér: 930 millióba fog kerülni (ezt hívják megközelítőleg 1 milliárdnak) és mindazoknak az örömét fogja szolgálni, akik az elkövetők sorában állva hiszik és vallják: itt már nincs az az aljasság, amit röhögve ne lehetne megcsinálni.

Nem mondom, hogy így éhgyomorra nem küldött padlóra ez a remek hír, mert de: önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen Balog Zoltán vízfejű minisztériumában –
adta a hírül a mindig jól értesült Magyar Idők nevű kormánypropaganda oldal.
Nem bántam volna persze, ha nem aprózzák el a dolgot és nem alázzák meg az eszmét egy helyettes államtitkársággal (mi az, hogy helyettes?), aminek vezetőjét ráadásul Olaszországból fogja hazarángatni a kötelesség: Török Tamás diplomata irányítja majd ezt a remekbeszabott sóhivatalt, bárki is legyen ő.

Lassan mondom, hogy az én agyam is felfogja: Orbán és Balog augusztus végén – rögtön a riói olimpia – után ellátogattak a Vatikánba, ahol közel-keleti keresztény vezetőkkel találkoztak, mert valószínűleg azok még szóbaálltak velük. Vagy ki tudja, miért. Ezt követően döntötték el, hogy szükség van egy, a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra. Az agyam képtelen feldolgozni az információt, de azért folytatom.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek azt mondta: 3 millió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. Hát ja. Végül is már kedd van és még nem sikerült elkúrni 1 milliárdot, akkor legyen ez.

Az ember józan esze – ami még maradt neki – azt kérdezi erre jobb híján: a józan ész üldözését segítő vízfejet mikor tervezik létrehozni? Számomra ez az a hír, amire se köpni, se nyelni nem elégséges. Az egyetlen többszörösen összetett kérdés, amit fel lehet tenni jelen esetben: minek, mivégre és mi a fene van már megint? Mi lesz a feladata ennek a különálló, Balog főkeresztény seggéből kilógó entitásnak? Mi indokolja 3 millió euró, azaz közel 1 milliárd forint elégetését? Mégis mi? Létrehoznak egy istenverte minisztériumi alegységet, amely ugyanazt fogja csinálni, amit az egész kormány szakmányban tol főállásban, reggeltől estig, kormányzás címszó alatt? Amely helyettes államtitkárság közleményekben és fizetett politikai hirdetésekben tiltakozik majd a keresztények üldözése ellen, verdesi félre a harangokat és olyan félelmeket igyekszik elültetni az egyébként is rettegő lakosság lelkében, hogy miszerint olyan emberek fenyegetik az életüket, akiket soha nem is láttak?

Szeretném megkérdezni: mióta feladata a magyar kormánynak közösséget vállalni idegen, nem magyar állampolgárokkal, mióta feladata őket bármilyen módon támogatni, miközben életveszélyben, a létminimum határán, az egzisztenciális fenyegetettség árnyékában élnek magyar állmapolgárok milliói? Hogyan képzelik ezek az igen gazdag képzelőerővel rendelkező álkeresztények, hogy a világban szanaszét élő és üldözött keresztényeket megvédik kitől? Ezek szerint a nem keresztények mégsem csak kizárólag az európai kontinens keresztény vérvonalát kívánják megsemmisíteni?...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.