2016. szeptember 23., péntek

MEDDIG TART A KEGYETLEN ÁMOKFUTÁS?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Deák Péter
2016.09.22.


Ha a Kádár-korszak alatt jogot végzett, majd Soros támogatásával Oxfordban rövid időt töltött vezetőnknek parányi érzéke, vagy ismerete lenne a mai nemzetközi világról, a globalizációról, akkor ódzkodott volna néhány hónapja a halálbüntetés visszaállításának lehetőségéről beszélni, felvetni az áram bevezetését a drótkerítésbe, és tudomásul venni a „tűzparancs” gondolatát. Ezután talán majd a vegyi fegyver, mérges gáz jöhet szóba a határzónában?
 
Ami „kampány” címén a kormány, a bértollnokok, egyes irányított médiumok, plakátok, írások és felelősnek hihető kormányzati személyek részéről a migrációval kapcsolatban folyik, az szinte határvonalán van a neonáci, rasszista, agresszív és embertelen ámokfutásnak.
 
A honvédelmi miniszter beszédében hazaárulóként titulálja azokat a védelemre felesküdött katonákat, akik saját álláspontjuk szerint, tehát nem nemmel szavaznak. Nógrádi nevű, minősíthetetlen jellemű, szakmailag általában leminősített szakmitugrász már tűzparancsra szólítja fel a magyar erőszakszervezeteket egy szakmai fórumon. Ezután már csak Gömbös, Szálasi dumája várat magára, ugyanis a menekültgyűlölet, minden formában rasszizmust jelent – a hozzáfűzött hazug állítások ellenére. Ezért ezzel a jelenséggel elméleti szinten, elemző módon foglalkozni már nem is lehet – bár ez megtörtént a ’90-es évek óta számos hazai és nemzetközi tanulmányban. Néhány gondolatot – amennyiben még az indulataim képessé tesznek rá – megkísérlek közzétenni.
 
Emberek, csoportok, népek, törzsek, nemzetek folyamatos mozgása együtt jár a földgolyó történetével. Amikor az ősember talán több helyen is megjelent, amikor a „majom leszállt a fáról, és emberré fejődött” elkezdődött a Föld benépesülése. Üres lenne a globuszunk, ha ez a folyamat nem kezdődik és állandósul. Folyamatosan megszűntek a lakatlan körzetek, de a természet változása, a demográfiai gondok, az emberi fejlődés eltérő etnikai jellemzői újabb átcsoportosulásokhoz vezettek. Mindehhez számos esetben járultak hatalmi, terjeszkedési tényezők., gazdasági problémák, helyi konfliktusok. Hazai példaként a legjellemzőbb, hogy magunk is hosszú népvándorlással kerültünk ide, sajnos kiszorítva egyes itt élő népeket. Az agresszív tatár, oszmán terjeszkedés mellett, folyamatosan jöttek a kunok, besenyők, a jászok. És elődeink is részt vettek a kalandozásokban nyugat felé.
 
És hogy jött létre a mai Amerika? Nem hiszem, hogy ezt részletezni kellene. A mai nyelvi, etnikai részarányok ezt bizonyítják. De ugyanoda volt erőszakos betelepítés is, a déli államokba tömegesen szállították a fekete bőrű rabszolgákat, akiknek később nem csak az integrációjuk, de az asszimilációjuk is megtörtént, etalont mutatva a világnak az emberi jogokból.
 
A XX. század egyik jellemző menekülthulláma volt az Allende kormány megdöntése után a stadionba zsúfolt és kínzott chileiek tömeges áramlása Európába, kiemelten Hollandiába. Nem tűzparancs, hanem befogadás és szociális segélyezés volt a jellemző. ’56 után a magyarok tízezreire is tűzparancsot kellett volna kiadni? Vagy a mai, csaknem 400 ezer nyugaton dolgozót a Nyugat helyében gyűjtőtáborba helyezte volna a mai kormányunk?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.