2016. szeptember 23., péntek

MOST KIDERÜLT, MIBŐL IS ÁLL A KORMÁNY BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.23.


Ezekről ne maradj le!
 
Logikátlan a kormány logikája (Index)
 
Újabb százmilliárdok csoroghatnak haverok zsebeibe (444)
 
Bagóért lettek ukránokból magyar állampolgárok (NOL)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Logikátlan a kormány logikája
A kormány lassan 10 milliárd forintot költött a bevándorlásellenes kampányra, és jól kitömte vele a baráti zsebeket is. Ennek ellenére most afrikaiakat toboroz NewAfrican nevű újságban. A hirdetés szerint magyar lakhely nélkül is könnyen lehet magyar papírokhoz jutni. Ráadásul ilyen-olyan törvénymódosítással most több ezer ukrán segédmunkásnak tették lehetővé, hogy Magyarországra jöjjenek. (
Index, 444, 444)
 
Az Eximbank megint megmenti a napot
Az exportképes magyar vállalatok megsegítésére létrejött Eximbank, a tévévásárlás és ingatlanfejlesztés után most újabb üzletet segít meg. Egy korábban MSZP-közeli üzletember milliárdos szállodabizniszét pénzeli évek óta. A Hunguest Hotelst, most egy Mészáros Lőrinc és Medgyessy Péter közelében ügyködő üzletember akarja megvenni, ebben fog segíteni az Eximbank. (
Index)
 
Bagóért lettek ukránokból magyar állampolgárok
Lényegében aprópénzért szereztek a magyar állampolgárság elnyeréséhez szükséges iratokat Ukrajnában, sokan pedig még a magyar kormánytisztviselőt is lefizették, hogy kijátsszák a honosítási szabályokat. 194 vádlottja van annak a büntetőpernek, amely a visszaélések miatt indult, a tárgyaláson mégis összesen öt ember jelent meg. (
NOL)
 
Újabb százmilliárdok csoroghatnak haverok zsebeibe
Miközben szerdán Róma bejelentette, hogy nem kérnek az olimpiából, az aznapi Magyar Közlönyből az derült ki, hogy Orbán százmilliárdos fejlesztéseket garantál a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Orbán út- és autópálya-felújítást, metrófelújítást ígér a NOB-nak, és tudjuk, hogy ezeket a feladatokat kik szokták kapni mostanában. (
444)
 
Ha van még két perced:
 
Orbán unokaöccse került a Nemzeti Kereskedőház izmiri kirendeltségének élére, ami Szijjártó szerint teljesen rendben van, hiszen a férfi nyílt pályázaton nyerte el a pozíciót. (HVG)
 
Pénzhiány miatt eredménytelen lett a Hajós-Széchy uszoda felújítására kiírt tender, de interaktív látogatóközpont már készült a 2017-es vizes vb-re. (Átlátszó)
 
Spéder Zoltán után most Vona Gábor és Simicska Lajos után szaglászhat az állítólag a kormánypárti média által felbérelt olasz szuperpaparazzo. (444)
 
Nyilvános vitában támadták elismert jogászok a kormány ötletét a különbíróságokról, és egy aggasztó, autoriter rendszer képét festő Magyarországról beszéltek. (444)
 
Lázár egy sikeres kvótanépszavazásból már alkotmánymódosítást vizionál. (444)
 
Egy volt uniós biztosról derült ki, hogy egy bahamai céget vezetett majdnem egy évtizedig. Az offshore-ozáson kapott politikus először tagadott, majd menteni próbálta magát. (Napi)
 
Mostantól nem Rogánéktól kapja a pénzt kommunikációra az MNB, hanem saját maguk költhetnek néhány milliárdot. Ez a pénz eddig egyébként leginkább csókosoknak ment. (Index)
 
Leállította Tarlós az FKF milliós csalásával kapcsolatos belső nyomozást, az eddig előkerült dokumentumokkal együtt átadta az ügyet a Nemzeti Nyomozó Irodának. (NOL)
 
Szabálytalanokott az LMP és a Jobbik is, derült ki az Állami Számvevőszék vizsgálatából, amely a pártok 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességét ellenőrizte. (Index)
 
Ejtették a török elnök fiának pénzmosási ügyét. A bolognai ügyészég szerint nem bizonyítható, hogy a kisebbik Erdogan 1 millió eurónyi készpénzt vitt volna Olaszországba, hogy befektesse. (Index)
 
Miközben a kormány ezerrel munkálkodott a magyar boltok felemelésén és a külföldi láncok kicsinálásán, pont ellentétes hatást ért el: csődöt jelentett a CBA keleti szárnya.
 
A kormánypropaganda terjesztésekor mindenféle ismeretlen szervezetet idéz Magyarország egyetlen, egyébként állami kézben levő hírügynöksége. (Index)
 
Az sem védte meg az MTVA-t a lehallgatástól, hogy nemzetvédelmi szempontból védett. A lehallgatási botrány tehát súlyosabb, mint hittük. A Belügyminisztérium hallgat. (Index)
 
Állami pénzből szervezett népszavazásra buzdító, állami pénzből készített kampányplakátok kerültek az állami kézben levő közlekedési társaság járataira, amit lefotóztak az állami hírügynökség oldalára. (444)
 
Nem csak nálunk költik agyatlanul a közpénzt, a brit kormány 285 millió fontot tapsolt el Szent Ilona repülőterére, ahol nem tudnak leszállni a gépek, akkora a szél. (444)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.