2016. szeptember 5., hétfő

NE TÉVESSZE MEG A KORRUPCIÓ BAJNOKÁT, HOGY DÜHÖS EMBEREK MÉG NEM BORÍTOTTÁK LÁNGBA FELCSÚTOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.09.05.


Előzmény, amiről ITT írtunk tegnap: egy független képviselő írásban kérdezett az egyélőistentől. Mégpedig írásban volt pofája neki megérdeklődni: „Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?” A válaszadás határideje lejárt, ez jobb helyeken törvénysértésnek minősül. Szar helyeken a pénteki határidőt követő hétfőn az éppen ügyeletes végrehajtó nagy nehezen méltóztat válaszolni. Rögtön azután, hogy adminisztrációs hibával takarózva indokolja: Orbán Viktor magasról leszarja a jogszabályokat, ezek legfeljebb apró és önkéntelen hibák.



Ez a Dömötör Csaba nevet viselő propaganda-államtitkár műve: a 26 éve egyetlen percet a piacon nem dolgozó, a mai napon Szerbiából a kötelező mindmeghalunk, jönnek a migránsok dumával riogató miniszterelnök aktuális szószólója és ügyintézője nyelvhelyességi kifogásokkal élve sunnyogja el az érdemi választ. Ma, Viktor és Lőrinc névnapján tök véletlenül. Hogy a jóisten éltesse őket sokáig! Vagy valami.

Dömötör fontos és hozzáértő nyelvésznek a törvényes határidő sem volt elegendő, hogy ezt a pofátlan, kopott sablont előkapja valamelyik fiók mélyéről. Hogy ezek régebbi válaszokba kapaszkodnak és azokat kicsit átírva újra meg újra beletolják az alattvalók pofájába ugyanazt a semmitmondó sallangot, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a fenti szövegben kiemelt rész: Dömötör szar poénnak is híg és súlytalan válaszában kétszer jelenik meg ugyanaz a gondolat: a vagyonnyilatkozati eljárás Európában párját ritkító szigorúsága. Hiába, egy közepesen szar fércmunka sem erőssége ennek a nyolcadrangú bohócnak.

Ebben a helyzetben pedig az a legdurvább, hogy most majd tőlem fogják kérdezni, hogy mégis mire vártam, a kérdést feltevő képviselő mire számított és úgy egyáltalán mire várt bármelyik közönséges állampolgár, akit ezzel a válasszal a miniszterelnök úr méltóztatott a mai nap tiszteletére szájba hugyozni. Szeretném javasolni itt és most, hogy ne tegyünk már úgy, mintha az volna a természetes, hogy nem válaszolnak és még ki is oktatnak.

Dömötör Csaba okleveles seggnyaló válaszán keresztül nem a kíváncsi képviselőnek mondták meg jól a magukét, hanem mindenki másnak is, akit jogosan érdekelhet, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy ez a kétlábon járó Pénztároslőrinc nevű sikertörténet a mangalicaszereléstől az építőiparig, a vendéglátóipartól a mezőgazdaságig, az ingatlanharácsolástól a vasúti sínek felújításáig mindenhol ott van és amerre jár, milliárdok tűnnek el a feneketlen zsebeiben.

Orbán Viktor, aki 26 éve egyetlen percet nem töltött el érdemi munkával a piacon, aki tehát lassan három évtizede családostól a közpénzes vályú közelében röfög, még arra is gyáva, hogy a saját nevét írja egy ilyen gyalázatos szemfényvesztő, nyelvtannáciskodó dörgedelem alá. Csak éppen a becsszó hiányzik a végéről, hogy örüljön a kretén alattvaló.

Az a helyzet, hogy – bár ennek az ellenkezőjéről Dömötör Csabától Orbánig testületileg meg vannak győződve az urak, hölgyek – nem minden alattvaló hülye. A nem hülye, alattvalónak nézett magyar, aki pontosan tisztában van vele, hogy Orbán az ő alkalmazottja és nem fordítva, azt is világosan látja, hogy Mészáros Lőrinc pedig nem egy közönséges gázszerelő, akinél rátermettebb üzletembert Árpád óta nem termett a magyar ugar. Nem életszerű, nem egészséges, nem tisztességes, hogy minden második közbeszerzést Mészárosra írnak ki, és senki más nem nyerhet, az ő ajánlatai visszautasíthatatlanok, akkor is ha tegnapelőtt alapította a céget, amivel holnapután milliárdokat kaszál.


Következésképpen a szerencse és a jóisten misztikumán túl itt a földhözragadt magyarázat mindenre Orbán Viktor...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Őszintén szólva ilyen xar népet (benne magam is) nem igen hordott a föld a hátán.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.